Barcelona ziua 2

Un mare plus al scurtei noastre călătorii a fost că am avut un plan. Planul l-am făcut într-o seară după ce băieții au adormit. Biletele la Sagrada Familia și Camp Nou cumpărate în avans ne-au scutit de stres. A trebuit doar sa respectăm ora care era înscrisă pe bilete.

Am citit câteva ponturi pe diferite bloguri de călătorie și am decis ce anume vom vedea în cele 3 zile.

In ziua 1 aveam în plan să găsim hotelul 🙂 șiii:

Să vedem operele lui Gaudi.

In locul în care strada hotelului nostru s-a intersectat cu Passeio de Gracía se putea vedea, pe colț, “La Pedrera”. Pe aceeași stradă mai jos casa Battló.

Nu am intrat dar ne-am așezat și am contemplat câteva minute, urmând traseul spre Plaza Catalunya, unde știam că începe faimoasa La Rambla.

Atunci când ni s-a făcut foame am căutat ceva bun de mâncare și am dat chiar într-unul din obiectivele pe care vroiam sa le atingem: La Boqueria. Ne-am lins pe degete, cum bine poate bănui oricine, că doar eram într-o țară mediteraneană.

Fructe de mare atunci aduse din piața din spatele barului. Genul meu de loc.

Am băut bere spaniolă, ne-am amețit că era cam tare.

Tot ne-am ținut de mână și ne-am pupat.

Mergând spre port am dat peste muzeul statuilor de ceară unde am făcut destul de multe poze inutile că doar n-o să printez așa ceva, dar vizita în sine a fost interesantă.

In aceeași seară am mers pe faleză și Alex mi-a făcut poză cu soclul statuii lui Columb. Da, soclul.

Ne-am întors pe jos la hotel unde abia m-a luat somnul de entuziasm. Da, eu sunt așa!

A doua zis aveam programat să mergem la Sagrada Familia. Pentru că vizita era la ora 13 am decis sa mergem în Parc Guell de dimineață.

Ne-am plimbat, am făcut poze, ne-am odihnit, a meritat din plin.

La Sagrada am rămas profund impresionați. Am stat destul de mult înăuntru, am împărtășit impresii, nimic din ce văzusem până atunci nu semăna.

Gaudi a lăsat o moștenire minunatã, numele lui nu va fi uitat în veci dar și barcelonezii au meritat-o. Construiesc de zor, fac bani din asta, întrețin și îmbunătățesc.

Am plecat de acolo pe jos și mi s-a făcut rău. La 5 am ajuns la hotel și nu am mai putut face nimic până a doua zi.

Shopping Cart