Jurnal de Halkidiki

Am așteptat acest concediu câteva luni. Anul trecut a fost unul greu care parca nu a avut vară și nici prea multa bucurie nu a avut dar a avut multe lucruri importante să mă învețe așa că bucuria mea este prezentă și reală, în acest moment, în alt an.

Am călătorit în multe zone din sudul Greciei, În câteva insule și în Vestul peninsulei dar niciodată în Nord. Am închiriat o casă pe plajă in Halkidiki și am așteptat sa vină zilele libere.

Am plecat la drum pe 23 iunie. Asta se întâmpla alaltăieri, sâmbătă. Am călătorit mult cu mașina, am stat câteva ore în vamă, neplăcut dar nu ne-a demoralizat prea tare. Pe drum a fost frig, a plouat și ne-am mirat foarte tare că, odată ajunși în apropierea Greciei, vremea nu-și revenea. E adevărat că plătisem avansul de mult, nici nu am fi putut anticipa atâta de devreme că vremea va fi urâtă dar mai mult, nici nu ne-am închipuit că odată ajunși în Grecia vom avea furtuni, ploi și temperaturi scăzute. Cine a pomenit așa ceva în iunie?! Orice ploaie (dacă ai norocul sa te răcorească câțiva stropi vara) durează maxim 30 de minute după care poți face baie liniștit în mare iar totul se usucă instantaneu. Așa că ne-am uitat pe prognoză abia pe drum. Toată săptămâna anunțau ploaie și furtună. Era doar un vânt răcoros când am ajuns așa că ne-am ținut speranțele sus. Casa arată superb, una dintre cele mai frumoase de până acum.

Este fix pe plajă, complet utilată și aranajatã cu foarte mult gust. Cele mai multe dintre elementele de decor sunt vechi și poți observa o anumită amprentă in orice colț.

Nu mai zic de vedere.

Am făcut două zile plajă dar am mai fi vrut. Parca nu m-am saturat de apa asta sărată dar nici pe frig nu aș mai sta aici, în casă. Vedem mâine dacă mai stăm sau nu.

Deși zona este foarte frumoasă și curată este mult prea aproape de continent ca și arhitectură. Îmi place mult mai mult aerul insulei, orașul săpat direct în piatră și peisajul mirific la orice pas.

Plus de asta am avut două incidente neplăcute. Am surprins unii dintre comercianți vorbind urât despre cei din magazinul lor nebãnuid că unii dintre noi înțeleg. Mai ales că vorbeam în română nu am dat de bănuit că am înțelege și a fost foarte neplăcut să auzim asta.

Shopping Cart