Marțea cu cărți

Cărțile au făcut parte din toată viața mea. Mi-am văzut părinții citind, și mai ales pe Anca, influencer-ul ( how an eleven years old would say), cel mai mare cititor al copilăriei mele.

Literatura pentru copii este un domeniu nou pentru mine. Am doar trei ani vechime dar cred că m-am îndrăgostit iremediabil de cărțile ilustrate pentru copii. Ador ritualul nostru de seara. Citim în absolut fiecare seară și e partea din rutină la care nu renunț în ruptul capului.

In posturile marțea cu cărți vei găsi de fiecare dată câte o carte. Poate fi sugestie de cadou (cu motiv sau fără) sau doar vrei să-i deschizi cuiva drag o ușiță către altă lume.

Voi face, puțin câte puțin, sumarul bibliotecii noastre pentru copii. De aceste cărți am aflat de la părinții mei, de la alți părinți, din grupuri online, librării sau din mailurile editurilor.

Savurează!

Apolodor, de Gellu Naum

Ilustrații Silvia Mitrea și Gellu Naum

editura Paralela 45

Cartea copilăriei mele, o învățasem pe de rost. Nu cred că pe toată, deși legenda așa circulă. A fost una dintre primele cărți cumpărate și citite pentru Radu.

Prima carte cu Apolodor are 70 de pagini iar cea de a doua 44, sunt scrise în același volum de versuri și descriu aventurile lui pinguin care traversează planeta în căutarea rudelor pierdute.

Prinde imaginația copilului și trezește mintea adultului, care poate, oricând, să găsească mici ironii ascunse în text sau glume de-adevăratelea.

Pentru mine e foarte important să-i citesc lui Radu versuri. E un alt mod de a pune cuvintele în propoziție, un altfel de limbaj.

Shopping Cart