Măștile de la Apivita și ceaiul de tei

Se întâmplă uneori să fie miercuri, săptămâna abia la jumătate și tu să fii obosită. Poate calculezi și tu, ca și mine, doar zilele lucrătoare ca fiind muncite și te foarte miri când te întorci isotvită din weekend.

Stai pe loc! Gândește-tete ce chestii ai dus la îndeplinire în weekend. Câte mașini de rufe ai băgat la spălat? Ai avut de călcat? De câte ori te-ai urcat în mașină să mergi să cumperi ceva pentru masa de prânz apoi ai gătit? Dar pentru cină? Ai avut și dragul tău, minunatul de copil lângă tine?Desigur că prezența lui este o bucurie dar e greu să-l pui și să-l scoți din scăunelul de la mașină de 4 ori în două ore fără să consumi ceva din tine.

Ai stat acasă pentru că ai avut liber de la serviciu dar de la “statul acasă” ți-ai luat liber?

Ți-aș spune să călătorești ca să ieși din rutină, să pleci într-o vacanță ca să dormi dar cum spuneam este abia miercuri și tu deja ești obosită și, ca și mine, nu poți pleca tot timpul într-o călătorie ca să te deconectezi.

Atunci îți spun așa:

Fă o baie caldă mai lungă decât de obicei. Stai acolo și simte picăturile acelea, așează-te și tu o dată când faci duș. Eu în seara aceasta am găsit o mască pentru față cumpărată la impuls acum ceva timp și am avut norocul să miroasă grozav și să se simtă grozav. Am folosit-o, mi-am găsit două minute pentru scrub.

Am ieșit din baie fără să mă grăbesc, i-am răspuns lui Radu fără să mă grăbesc realizând că uneori ofer grabei ceea ce iau din mine: energie vitală. Mi-am făcut un ceai din flori proaspete de tei și cred că se cheamă că m-am îngrijit.

Deși e doar miercuri și nu este ziua mea.

Alte metode prin care reușesc să mă deconectez:

1. Mă ajută să merg să alerg. Da, sună ciudat la început dar nu ma obosește și mai tare ci îmi crește tonusul și buna dispoziție.

2. Mă retrag într-un spațiu anume, preferabil lipsit de zgomot și respir profund. Nu știu de când am chestia aceasta că respiratul profund ajută în foarte multe situații dar o am și chiar ajută! Respiră până îți simți inima cum bate.

3. Alteori, mai rar, pur și simplu mă uit la ceva amuzant. Și rââd cu poftă și cu drag până mi se schimbă chimia.

3.Somnul este iarăși esențial pentru mine. Adorm cât de devreme, funcționez bine adormind devreme și trezindu-mă devreme.

4. Cer unei alte ființe umane contact. 4-5 minute de uitat în ochii altcuiva. Vei crede după în transfer de energie.

5. O îmbrățișare.

6. O conversație cu un prieten drag.

Shopping Cart