Revelion întârziat

Întinsă în pat încerc să stau nemișcată. Respir regulat, mă prefac că dorm adică pentru ca titirezul dintre noi să adoarmă și el. Are rutina de somn făcută praf, a dormit mult de dimineață după petrecerea de anul nou dar nu mă plâng. Când mai prindem noi așa belfereală de odihnă și de timp petrecut împreună?

În timp ce mă prefac că dorm, plănuiesc marea evadarea din dormitor ca să scriu și să beau ceai. Îmi mai dau seama că nu mi-am făcut rutina de yoga pe care îmi propusesem să o reîncep de la întâi. Apoi îmi dau seama că e încă ziua 1 și nu orice 1, e chiar 1 Ianuarie. Ce bine, zic! 1 Ianuare e mai bine ca luni.

Când ies din dormitor, îmi fac un ceai, scriu transcriu textul acesta care se scrie singur în mintea mea și apoi fac yoga. Super! Radu se foiește în continuare, textul se scrie după cum urmează, ce m-aș mai foi și eu!

Mă gândesc la anul ce tocmai a trecut. M-am strofocat zilele acestea să scot un text bun despre el dar inspirația n-a venit. A fost bun, bunicel, mai bun ca alții.. am tras de gânduri, m-am gândit pe respirații, am încercat să storc concluziile din el și ele nu se lăsau stoarse.. cam asta îmi vene în minte și am zis să mă las. Oi fi păgână și mă lovește la solstiții.

Dar uite că mă cuprinse entuziasmul acu’, în toiul nopții, în mijlocul patului ca să-l simtă și asta micu’, că eu așa cred că el simte tot, în fine!

Îmi vine să-i zic că tot e treaz:

“Radu, îmi vine să scriu despre el. Despre 2018.”

2018,

M-am gândit mult la ce să-ți scriu dar am renunțat rând pe rând pentru că nu îmi venea ceva extraordinar. Știu, nu tu așteptai extraordinarul ci eu. Poate vroiam să-mi amintești de locurile pe care le-am vizitat, de noile gusturi care mi-au apăsat papilele gustative, de multele momente în care am spus “Uau!”

M-ai lăsat în pace și de data aceasta, te-ai învățat cu mine după atâtea luni, știai că trebuie să ai răbdare. Nu te-ai dezis și te-ai purtat înțelept și răbdător iar eu ca o fetiță alintată și cu capul în nori care a primit prea multe jucării ca să o mai mulțumească ceva!

Îți mulțumesc pentru:

– clipele pline de bucurie

– călătoriile

– că suntem sănătoși

– toată lumea de la ziua lui Radu

Dar acum văd, să știi: Ai fost tăcut și molcom, blând și înțelept.

Și pentru că văd, pot să-mi iau La revedere!

E un fel de revelion întârziat dar precedat de o petrecere super mișto!

Shopping Cart