Săptămâna Internațională a alăptării

Dacă ești la a doua sarcină sau Doamne, ajută! la a treia sau mai multe este posibil ca acest titlu să nu te mai impresioneze așa de tare. Într-o situație ideală, odată cu nașterea, ai deja experiența unui alăptat: încă nu ai uitat momentele mai grele de început, apoi clipele minunate în care singurele cuvinte care descriau senzația din corpul tău erau cuvintele bunicii “Simți că-ți trage sufletul, mamă!”, apoi iar momente în care ai vrut doar să dormi dar copilul vroia sân întreaga noapte, apoi lejeritatea cu care ți-ai purtat și alăptat copilul în public, acea relaxare de a fi voi înșivă oriunde, de aproape te mândreai cu asta.

De asemenea, îmi amintesc și surprinderea mea când laptele mi-a tâșnit pentru prima oara ca o stropitoare din sân pe vreo 5 canale, uimindu-mă cum n-am aflat de la toate întâlnirile despre alăptare că așa va ieși și nu altfel. Cred că am și țipat de uimire și surprindere! 🙂

Amintindu-ți toate aceatea ai putea spune că “știi”, că nu mai ai ceva nou de aflat despre asta. Am simțit și eu că știu, m-a surprins puțin relaxarea cu care privesc spre această experiență, cea de-a doua, îmi place, nu zic nu, dar îmi amintesc ce bine a fost pentru mine și pentru Radu ca eu să fiu corect informată și ce momente de conectare simțeam cu copilul nenăscut încă atunci când mă aflam la un brunch despre alăptare sau o conferință cu un expert internațional:

Uite, sunt aici, tu auzi? Vreau să fie bine, vreau să fie lin și fac tot ce pot!

și acum:

Mă pregătesc pentru tine, pentru noi pentru că ești diferită și noi diferite împreună.

Cu toate acestea în minte dar mai ales cu copiii mei în suflet m-am înscris la evenimentul organizat de Ionela Stoica, educator prenatal certificat Lamaze, curs pe care îmi doresc să îl încep în curând.

Întâlnirea a avut loc într-o locație foarte frumoasã, Craft&Light se numește (e un studio de fotografie; pe mine mă inspiră la bine spațiile frumos aranjate) și a fost împărțită în două etape: prezentare făcută de Roxana Duduș, consultantă în alăptare, voluntară acreditată La Leche League și mamă cu experiență în alăptare și vizionarea documentarului “Breastmilk“.

Prezentarea Roxanei Duduș mi-a plăcut mult. Plină de informații prețioase și științifice dar presărată cu dezvăluiri din viața ei și experiența cu proprii copii, m-a făcut să simt că e acolo ca să ofere și să sprijine pe oricine ar avea nevoie. Întrebări se nășteau în capul meu dar primeam răspunsul la următorul slide, așa că m-am simțit înțeleasă și am simțit că am primit informația.

Evenimentul a fost sponsorizat de Secom, brand reprezentat de Ramona, (am primit câtva lucruri pentru noi dar și pentru copii), informații despre produsele Secom (brand românesc, by the way) și ceea ce vreau să mai spun e că în afară de numărul de persoane participante (șase la număr) și trei persoane care au susținut la propriu evenimentul (Ionela, Roxana, reprezentatul Secom) nu a fost absolut nici o diferență între acest eveniment și altele de o mai mare sau mică anvergură, cu plată sau nu, la care am participat, în București.

Aceste doamne, domnișoare au făcut voluntariat iar întregul eveniment a fost gratuit.

Mulțumesc, mă înclin!

Nu încetează să mă uimească puterea femeilor atunci când își pun în minte să facă ceva și când își urmează intuiția. Sunt mare admiratoare al grupurilor de femei, am și eu unul în care mă simt ca acasă, și simt că nu aș putea primi energie la fel de bună din altă parte. Cred că suntem minunate și inspirate și, mai ales, cred că ar trebui să ne întâlnim mai des.

Poză cu Radu (pe când avea câteva săptămâni) în sling, sling în care s-a plimbat și a supt.

0 thoughts on “Săptămâna Internațională a alăptării”

  1. Da, da, da. Imi place. “Uite, sunt aici, tu auzi? Vreau să fie bine, vreau să fie lin și fac tot ce pot!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart