Adevărul despre unele plaje de la noi

 • Într-o vreme în care se pare că tot mai mulți fug de Marea Neagră, sau nu de mare ci de condițiile de cazare și prețurile exagerat de mari, poate părea ciudat să încerci să găsești câteva motive să vizitezi plajele din România.
 • Chestia este că nici nu le-am căutat ci le-am găsit aici, pe plaja Cap Midia, venind să mai lenevim câteva zile la mare, căci acum vine frigul peste noi.
 • Povestesc despre aceste motive cu o mare plăcere. Eu nu am venit atât de des pe aceste plaje, nu știu dacă este noroc, binecuvântare sau neșansă dar încă din copilărie mi-a fost dat să văd mai mult plajele și apele cristaline ale Meditaranei, Egeei sau Adriaticei. Pot număra pe degetele de la mâini de câte ori am văzut Constanța, Costinești, Năvodari, Corbu sau Vadu.Motive să mergi la mare în România:
  • nisipul. Ce finețe, delicatețe și suplețe. Firele de nisip se lipesc de piele lăsând o peliculă fină, așa cum lasă sarea altor mări.
  • melci, scoici, raci. Îți imaginezi povești cu sirene și colecții întregi de coliere pe care nu le vei purta niciodată. Ce se întâmplă la mare, e bine să rămână la mare! Cu atât mai mult dacă mergi într-o rezervație naturală, arie protejată prin LEGE.
  • salata de icre. Cu ceapă. Și pâine prăjită.
   celelalte: borșul pescăresc, hamsia prăjită, crapul de Dunăre, mujdeiul și mămăliga.
   Doar ca să vezi că lucrurile se mai schimbă. Poți găsi o plajă frumos amenajată, pe care se face curat în fiecare seară, cu coșuri de gunoi din 10 în 10 metri, cu o toaletă decentă, fără muzică care să urle în boxe, oamenii citesc, nu-și lovesc copiii (mi s-a întâmplat, tot cu români, dar în Thassos). E liniște!
   ajungi muult mai repede decât ajungeai pe vremuri și decât ajungi până în Grecia, Spania, Turcia sau alte destinații în care e relativ comod să ajungi.
   Festivalul de scurt metraje Arkadia Fest de pe plaja Corbu. Începe mâine, pe 13 august, moment în care vom schimba locul acesta de baie și soare cu plaja Corbu.
   Stabilopodul 🤪 Invenție românească pe care nu trebuie să o ignorăm.
  Shopping Cart