Jurnal de trimestru III

Aud ca prin vis ușa de la intrare.

“Cât e ceasul?”

Deschid ochii mari. Întrebasem cu voce tare așa că acum primesc răspunsul :

“E patru.”

La 17.50 aveam programare la ginecolog.

Mă ridic din pat și încerc să-mi dau seama unde au dispărut două ore?!

Radu plecase la bunici în după amiaza aceea iar eu am avut timp să ma epilez, să-mi spăl părul și să-mi așez analizele în dosarul de sarcină. Dar eram atât de obosită încât mi-am propus să și dorm vreo 40 de minute..MAXIM!

Dar am dormit două ore și a foat atât de bine! Atât de bine încât am vorbit întruna despre asta, toată seara. Zici că fusesem la un concert cu o trupa foarte tare, la un festival de film, la o conferință de parentig, zici că avusesem parte de cea mai tare partidă de sex sau zici că alergasem 10 kilometri, din nou.

În trimestrul trei somnul nu mai e ce era! Deși mă simt norocoasă că încă pot să dorm pe spate (gravidă cu Radu nu am mai beneficiat de poziția mea favorită de somn încă de la finalul trimestrului II), acum sunt total desincronizată cu orele se somn. Sună ciudat, somnul nu este un dans sincron ci o nevoie, iar o nevoie apare când organismul o cere. Dar eu mai am un copil cu care mi-e drag să stau și care doarme toată noaptea iar ziua vrea joc, mâncare, iubire, fotbal, nevoie de înțelegere și conectare. Desincronizarea a apărut atunci când eu nu am mai putut dormi în prima parte a nopții din lipsă de somn (se poate observa chiar și în numărul de articole scrise recent pe blog 😂) iar în a doua din prea multă oboseală acumulată. Nevoia mea de somn se instalează după masa de prânz. Fix atunci am program de citit cel puțin 40 de minute (e ora “obligatorie” de odihnă și pentru zfârleaza de copil) din doctorul Aumădoare sau altele, ar putea fi oricare. Până aici e bine, cel puțin stau întinsă pe pat, dar spre finalul orei cedez iar Radu se strecoară din dormitor și merge și se joacă liniștit cât eu ațipesc 15-20-30, uneori și mai mult, de minute.

Ce minune că se întâmplă așa dar și două ore?!

I had a dreaaam..

După ce am scris aici câte ceva despre primul trimestru de sarcină, iar în al doilea am zburdat ca o căprioară așa cum am făcut și la prima sarcină ( dar am scris aici despre decizii de trimestru II) las aici câteva indicii că o femeie este însărcinată în ULTIMUL trimestru de sarcină:

– nu mai poate dormi decât cu o pernă (sau două) între picioare și una în brațe. Din fericire există perne pentru gravide.

– se ridică deseori din pat doar pentru ca a amorțit în singurele două poziții în care mai poate să stea întinsă.

– “Vin acum” înseamnă deplasarea lentă pe două picioare, bălăngănindu-ți partea superioară a corpului pentru menținerea echilibrului. Nu știi cum reușești să faci asta dar înveți privind documentare despre pinguini.

– Dacă ceva a căzut pe jos, pur si simplu crezi că e destinul și decizi brusc să iei viața așa cum e.

– nu mai ai cu ce să te îmbraci. Excepție fac pijamalele unde este mai simplu pentru că te mai încape o singură pereche de pantaloni.

– Ridici în brațe primul copil de patru ani și îl ții atât de sus (peste burtă, evident) încât ai obrazul lipit de buricul lunganului.

– ai cumpărat doua baxuri de hârtie igienică și știi sigur că factura la apă se va dubla. Pentru că #pipides

– alte femei care au fost gravide te întreabă brusc dacă ai nevoie de ceva: o pernă pentru gravide, să te întoarcă cineva pe-o parte, să-ți ducă sacoșa cu legume la mașină, o cămasă de noapte, o apă, o măslină, ceva de mâncare.

– nu, în România încâ nu ai prioritate la medicul de familie, la coada de la toaletă la benzinărie sau la orice coadă.

– dar ai parte de cei din familie care te sprijină.

– gătești chestii elaborate cu plăcere doar pentru că știi că urmează să le mănânci.

– copilul mare îți propune să călărească pe burta ta și tu spui : Nu, e o persoană înauntru.

– ești lovită des în țesuturile moi.

– mai sunt “loviturile” de iubire pe care le simți în inimă.

– simți miracolul vieții, începi să faci “cuib” pentru voi.

În ultima vreme am început și să mă gândesc că o să mă înscriu la maratonul de la Brașov (măcar pentru 10 km) dar sunt sigură că asta nu are absolut nici o legătură cu trimestrul III. Maratonul e în mai, dacă interesează pe cineva.

I’m coooming

0 thoughts on “Jurnal de trimestru III”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart