Așteptând un copil

Contemplând astăzi la minunea mică (care lovește puternic) din uterul meu, am realizat că o vizualizez din ce în ce mai mult, că încep să conturez o oarecare imagine fizică, că devin conștientă de prezența unei persoane.

Este încă înăuntrul meu dar mă simte și mă aude. Copilul crește iar instinctele mamei se ascut.

Viitoarea mamă evoluează de la stadiul de gravidă la stadiul de femeie care așteaptă un copil. Desigur că aceste două expresii se pot suprapune ca sens dar semnificația lor mi-a părut foarte diferită astăzi. Voi lăsa instictele mele de mamă să mă conducă.

În limba engleză această etapă se numește Nesting behaviour (refers to an instinct or urge in pregnant animals to prepare a home for the upcoming newborn.

Instinctul de a face cuib se referă la nevoia resimțită de femelele/femeile însărcinate de a pregati casa/locul pentru sosirea unui nou născut.

În acel moment începi să te gândești la cum va arăta camera copilului sau daca veți dormi împreună, începi să te gândești cum să aranjezi spațiul astfel încât să includă încă un corp mic și cald care are nevoie să te simtă aproape.

Poate ai început să te gândești să-i cumperi unele hăinuțe. Eu nu am avut această pornire decât spre finalul celor noua luni de sarcină cu Radu și observ cum repet experiența și de data aceasta.

Poți să te gândești la un scaun comod pentru alăptat și începi să cauți variante.

Poți simți nevoia de a da cu var în casă, așa cum voi face eu în curând. 🙂

Poate fi orice, un semn că te gândești din ce în ce mai mult iar viața și spațiul tău este ajustat de acest instinct.

Unele studii care s-au făcut arată că deși mamele însărcinate în ultimul trimestru de sarcină se simt în general mai obosite au aceste accese de energie care le face să răstoarne casa cu susul în jos, să curețe, să selecteze și să pregătească “cuibul” pentru venirea nou născutului.

Iar unele povești din popor spun că manifestarea acestui instinct este un semn că travaliul se apropie. 🙂

Shopping Cart