O zi la grădiniță. Ziua a doua: Teatru de umbre

Datorită lui Radu, am parte des de aventuri în lumea copiilor! În cele mai bune și ușoare zile mă las luată de mână și duusă într-o lume fără ceasuri, relaxată, în care există doar limite de siguranță. Chiar și în zilele în care mă simt obosită, rigidă, tristă, îngrijorată de multe ori rețeta este tot aceasta. Așa că am învățat să-mi ascult vocea copilului interior sau vocea lui Radu, după caz, care îmi spun așa: Joacă-te!

Jocul de astăzi a fost reîntâlnirea cu copiii din grupa lui Radu. Despre prima întâlnire am scris aici iar astăzi am dus la îndeplinire misiunea: Teatrul de umbre.

După ce am prezentat personajele din „Gruffalo” și „Puiul lui Gruffalo” în prima noastră întâlnire, de data aceasta am pus în scenă, împreună cu copiii, acțiunea poveștilor.

Sper că se simte entuziasmul legat de această activitate a noastră, nu știu, sincer, când ne vom plicitisi de ea. Are două mari avantaje:

1. Este foarte ușor de făcut și poți beneficia de ajutorul copilului în orice etapă.

2. Poți utiliza personaje din cărțile tale favorite sau îți poți folosi imaginația.

Am tras draperiile clasei, copiii s-au așezat în semicerc pe scaune și odată ce parcurgeam textul veneau pe rând să proiecteze în lumina lanternei personajele din poveste.

Pun câteva fotografii de astăzi iar mai jos voi descrie modul cum am construit teatrul și toate cele necesare pentru întreaga activitate.

Mărturisesc că mi-am dat seama că nu prea m-am priceput să creez un post tip Do it yourself. Am fost atât de implicată în proces încât am uitat să pozez fiecare etapă.

Dar asta doar pentru că e distractiv, garantez! 🙂

Pentru crearea unui teatru de umbre ai nevoie de:

– o cutie din carton (unul mai gros ar fi indicat, e mai ușor de transportat și nu riști să se dezasambleze)

– Hârtie de copt

– o lanternă puternică

Alte accesorii:

– cutter

– pistol de lipit

– foarfecă

– marker negru

– bete pentru frigărui (pe care se lipesc figurinele decupate)

Am folosit cutter-ul și am decupat fundul cutiei. Apoi, am decupat și partea cu capacul având grijă de data aceasta să lăsăm distanță de la margine cam 8 cm pe fiecare latură.

Apoi Radu a punctat cu pistolul de lipt pe pe partea interioară a marginilor de 8 cm, iar eu am așezat hârtia de copt tăiată pe dimensiunile „ecranului” nostru.

Personajele au fost printate pe un carton iar apoi decupate și colorate cu markerul negru.

Bețele din lemn se atașează tot cu pistolul de lipit.

Și asta-i tot!

Ideal este să fie întuneric în cameră, lumina se așează în spatele scenei iar figurinele cât mai apropiate de hârtie.

Start joc!

Shopping Cart