Un Pui mai mare

Au venit și zilele în care Radu, pe lângă multitudinea lui de talente: râsul colorat, cățăratul pe mobilă, prăjitul pâinii mai nou, abilitatea de a face roata, memoria din care recită despre dinozauri sau Cuza, Horea, Cloșca, Crișan și Moș Ion Roată (urmează 1 Decembrie, se știe), cum spuneam au venit și zilele în care el a devenit FRATE MAI MARE.

În a cinsprezecea zi de frăție suntem mai obosiți ca ieri dar mai odihniți ca mâine. O pupă de trei ori și vrea să o lovească o dată. Încă nu se oprește din sărit în pat dacă-l rogi dar își amintește să vorbească în șoaptă când nu doarme bebelușul. Când doarme, este timpul pentru “Treceți batalioane române Carpații” ca să simtă și sora lui mai mică cum se cuvine primul 1 Decembrie.

A venit momentul să scot de la naftalină cartea cumpărată de pe vremea când plănuiam să fac mai mult de doi copii, cartea Mihaelei Coșescu, “Te iubesc orice culoare ai avea.”

Este vorba despre un pui de girafă, pe nume Gigi, care devine soră mai mare de Vivi. Mihaela povestește foarte frumos în carte despre cât de naturale sunt toate aceste sentimente pe care le avem în perioadă adaptării (gelozie, frustrare, oboseală) și ne arată că fiecare are locul lui și lucrurile se așază până la urmă.

Mi-a placut mult jocul de la final, joc în care trebuia ca membrii familiei să stea în cerc și să-și aleagă un alt membru căruia să-i spună că-l iubește și de ce.

Radu l-a ales pe Alex primul.

S-au îmbrățișat și pupat. Motivul pentru care îl iubește l-a mormăit, nici nu știu dacă a spus ceva până la urmă, n-am înțeles.

Alex l-a ales pe Radu.

S-au îmbrățișat și pupat.

“Te iubesc și când mă lovești.” a ales Alex să-i spună.

Eu l-am ales pe Radu.

“Te iubesc și când țip.” Zilele astea mai țip, ce să-i faci..

A venit din nou rândul lui Radu, a zis:

“Eu mai iubesc pe cineva!”

Abia așteptam, era rândul meu să fiu aleasă, eram curioasă de motiv dar toată fraza a sunat cam așa:

“Eu mai iubesc pe cineva dar mai bine să jucăm Ursul doarme și visează..”

am jucat. L-am iubit în tot acel timp!

Mai jos este jocul original, dacă vreți să-l jucați:

Shopping Cart