Operațiunea Moș Nicolae 2019

Ziua a cincea din calendarul nostru Advent e una foarte specială pentru noi.

Ziua în care suntem noi Moșul, adică cei ce fac o faptă bună și dăruiesc. Îmi place să povestesc cu Radu despre asta, îmi place mesajul acestei zile și-mi place că este un lucru pe care îl facem împreună. Sper ca această tradiție a noastră de Moș Nicolae să fie unul din lucrurile pe care le va păstra în inima lui.

Pentru că Moș Nicolae nu aduce cadouri ci fructe sau ceva delicios de mâncare (așa am convenit în aceasta familie), ritualul nostru este așa: Pregătim biscuiți pentru bunici, unchi, mătuși și verișori, îi împachetăm cum știm noi mai frumos și apoi mergem tiptil, tiptil și li lăsăm în ghetuțe. Anul trecut a fost o întreagă aventură (am scris aici) și o surpriză pentru toată lumea.

Dacă atunci ne-a ieșit surpriza, cum spuneam, anul acesta a trebuit să chemăm bunicii în ajutor, să arunce un ochi la Ileana, cât eu și Radu am făcut turta dulce.

Anul trecut am ales biscuiții cu brânză și chimen iar inspirația de anul acesta a venit tot de la Prințesa urbană (rețetă turtă dulce fără zahăr).

De data asta nu am mai putut pleca pe întuneric să lăsăm darurile noastre în ghetele bunicilor dar am trimis un spiriduș iar la anul vom încerca să fim și mai buni.

making of : aluatul
ne-a venit ideea să le facem găurele pentru șnur
o mică pauză
Pe lângă faptul că este delicioasă, merge foarte bine și ca decorațiune de Crăciun.

Bonusul întregii operațiuni rămâne mirosul minunat care persistă de joi în bucătărie. Oare așa miros faptele bune?!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart