Corpului

Văd o reclamă la mâncare. De fapt, era la o dietă dar pe mine mâncarea m-a atras. Am realizat că e vorba de o dietă după ce am dat click. Sincer, speram să dau click si să apară mâncarea 🙂 dar, în schimb, m-a direcționat la pasul următor și anume introducerea datelor: vârstă, înălțime, greutate, etc. Nu mai zic că am stat să mă gândesc la vârsta de parcă m-ar fi întrebat cineva ce zi este azi, zic doar că mi-a fost greu să scriu ce greutatea am. Eram doar eu cu ecranul, nimeni de față și tot mi-a fost greu. De fapt, nu a fost greu să scriu 70 ci greu să apăs Continuă fără mă pot justifica. Am căutat o casuță unde aș putea să motivez “hei, am născut acum fix 2 luni” sau ceva dar nu era și oricum, calculatorului nu-i păsa.

M-a intrigat această reacție a mea și am vrut să aflu despre ce se află în spatele ei. De unde rușinea aceasta legată de corpul meu, cu atât mai mult cu cât, în general, eu nu am această predispoziție spre îngrășare sau spre rușine (cel puțin, nu legat de corp). M-am recuperat foarte ușor după nașterea naturală și am senzația că am născut acum un an de zile. Este adevărat că mă uit des în oglindă în ultima vreme și mă întreb când voi slăbi. De aici să pornească gândurile? Prima dată când mi-a apărut acest gând am rămas surprinsă, născusem de foarte puțin timp iar la prima sarcină nici nu am apucat să-mi fac griji că am și slabit. Mi-am spus că ultimul lucru de care am nevoie acum e body shaming (adică să te rușinezi cu propriul corp, eu în engleză mi-am spus, așa am și scris aici) și am respins această nevoie/dorință pe care în mod clar o aveam. Mi-am zis “O să slăbești, o să slăbești” am încercat să alung gândul. Dar cred câ aveam nevoie de ceva mai mult pentru că a dospit o vreme și apoi mi-a venit drept sub nas.

Nu am scris aici ca să creez eu căsuța aceea în care să mă explic ci am scris pentru mintea mea, ca ea să vadă cu adevărat corpul meu și să-i spună următoarele:

“Ești minunat de frumos și puternic! Ai avut grijă de un bebeluș 9 luni, i-ai dat din hrana ta, i-ai ținut de cald și l-ai ținut în siguranță. Ți-ai desfăcut oasele ca el să ajungă pe lume așa cum i-a fost mai bine, ai acceptat aceste multe kilograme și le-ai purtat cu dragoste iar experiența aceasta te-a transformat. Ești frumos și puternic! Îți dau voie să ai ritmul tău. Îți mulțumesc!

Shopping Cart