Povești

Petrec seara din Ziua Palindromului (02.02.2020) cu o fetiță născută pe 11.11 la ora 13.11 minute.

Citesc că palindromul de 8 cifre precedent a fost acum 909 ani pe de data de 11.11.1111. Probabil ziua primei Ilene?

Cum ar fi fost dacă o fată pe nume Ileana s-ar fi născut acum aproape 1000 de ani, pe 11.11 iar când părinții ei au văzut cât de mult păr are și-au spus: Hei, ce ar fi să-i zicem și Cosânzeana?

Să ne închipuim pe acea Ileană care a copilărit în preajma pădurii, era delicată ca o floare dar din când în când se punea la mintea băieților și îi altoia, așa cum am citit în unele povești. Nu se știe motivul dar, eu bănuiesc, că ei subestimau femeile și asta o scotea din minți. Desigur, nu existau mașini pe atunci dar poate, unul care se credea mai deștept, stătea în spatele ei când trăgea cu arcul și mai vorbea din când în când: “Ține-o mai pe centru“, “ Ocolește groapa tufa aia”, “Bagă a treia.. săgeată”, desigur.

Ileana și-a dat seama că asta nu era despre ea și a continuat să facă tot ce-i trecea prin minte. Mai mult, s-a ascuns într-un turn unde putea să stea puțin cu sine, să mai mediteze din când în când fără să fie întreruptă și să privească pe fereastră oricât de mult avea chef.

Visătoare cum era și-a lăsat părul luung să-i cadă peste pervaz iar un tip ambițios a reușit să urce, totuși, până la ea.

Măcar era Frumos..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart