Rânduri de vacanță

Am fost în vacanță. Am uitat cărțile mele acasă, am luat doar cărțile copiilor. Din întâmplare, am dat peste un citat din Femei care alearga cu lupii, o carte pe care eu o citesc de ceva timp pentru că se cere citită încet, am nevoie de pauze să asimilez și să sedimentez tot ce îmi oferă.

“O femeie trebuie să aibe grijă să nu se lase multele responsabilități pe care le are să-i răpească momentele de liniște atât de necesare creației. Pur și simplu, ar trebui să îmvețe să spună nu la jumătate din lucrurile pe care crede că ar trebui să le facă. Creativitatea unei femei nu este ceva ce ar trebui accesat doar în momente furate.”

Recunosc că m-au rupt puțin cuvintele astea. Ca atunci când îți spune cineva adevărul în față. M-am revăzut în multe secvențe din viața mea în care am simțit că fur timp pentru mine. Multe momente în care mi-am oferit pe fugă. O vacanță este un loc bun unde să analizezi lucrurile astea, la ce poți sau nu poți renunța. În fond, fără un efort conștient, rămânem fideli doar dependențelor noastre. Depunem efort să le satisfacem (ne trezim devreme să ne bem cafeaua pe îndelete, ne asigurăm de seara că avem suficient tutun pentru ritualul de a doua zi, stabilim ce mâncăm sau pune orice crezi tu că se potrivește în viața ta). Repet: Fără un efort conștient, rămânem fideli doar dependențelor noastre. Nu nouă. Lor.

Iar la final, tot un fel de citat care ar trebui să ne sperie pe cel puțin 98% dintre noi:

Ești ceea ce faci cel mai des.

Shopping Cart