#MameleUnite II

Mă uitam pe fereastră ore întregi, mă jucam mult cu bebelușul, citeam dar adevărul e că mă simțeam adesea foarte singură. Ceilalți mă ajutau și ei cum puteau dar asta nu însemna că ceea ce simțeam eu era mai puțin adevărat! Îmi aduc aminte de mine leoaică dar și îmi amintesc nevoia de a împărți și cu altcineva, pe parcusul zilelor în care soțul meu lucra, responsabilitatea unei vieți noi, fragile, prețioase. Probabil aici s-ar fi văzut beneficiul de a locui cu altcineva în aceeași curte.

Desigur, ajutorul poate fi de orice fel are nevoie mama. Nu am menționat curățenia sau gătitul pentru că am avut inspirația și norocul să găsesc pe cineva să mă ajute săptămânal la curațenia în casă iar mama mea îmi trimitea mâncare caldă în caserole.

Văd în jurul meu din ce în ce mai mulți oameni care aleg să devină părinți și care vor trece prin prin aceeași paleta de stări. Așa că am ascultat instinctul meu care îmi șoptește că ne putem folosi de experiențele noastre ca să impactăm într-un mod pozitiv viețile celorlalți. Mai cred că fiecare putem deveni mai atenți la propria noastră comunitate, unde chiar putem aduce schimbarea în timp real. Așa că am formulat cinci întrebări și am invitat mame minunate să le dea un răspuns. Așa cum au simțit ele, așa cum au trăit.

În seria #MameleUnite vor fi cinci articole, fiecare conținând câte o întrebare și răspunsurile mamelor de poveste care au acceptat să fie cu mine aici. Le sunt recunoscătore pentru inima lor deschisă!

Întrebarea cu numărul 2:

De ce fel de ajutor ați avut mai mult nevoie? Vă rog să specificați dacă l-ați primit sau nu și ce a însemnat pentru voi.

Exact la fel și eu, am simțit nevoia de ajutor când cea de-a doua fetiță a venit în familia noastră, câteodată simțeam că nu mă pot împărți la amândouă (cand cea mică plângea, cea mare vroia să ne jucăm, etc), dar cum nu am avut parte de acest ajutor decât din partea soțului, super puterea de mămică m-a ajutat să fac față acestor încercări și cred că am reușit !

Andreea G

Tânjeam să mai fie cineva în casă atunci când mâncam sau făceam duș, pentru a face aceste acțiuni în tihnă. Din păcate eram în străinătate și nu s-a putut. Eram doar noi două și în perioada aia soțul muncea pe tir și era plecat de luni până vineri.

Gabriela

Un ajutor în casa, în general! În primele luni venea una dintre bunici sa doarmă cu Iris o noapte pe săptămână.

Crina

Cum de când s-a născut băiatul meu m-am ocupat exclusiv singură de îngrijirea lui, mi- aș fi dorit să pot să am cu cine îl lăsa, măcar o dată la un an să ies, de exemplu, cu o prietenă la o cafea. Nu am primit ajutor, pentru că nici nu am avut cui îi cere acest lucru.

G

Nu am avut nevoie de ajutor special. Am luat totul așa cum a venit.

Anca

Aveam nevoie de o oră în care să îmi stea mama/tata cu copilul ca să fac și eu ceva în casă.

Alina

Aproape tot timpul am fost doar noi două …când am avut nevoie de ajutor, în situații extreme l-am primit de la prieteni. Ei au echilibrat cumva balanța.

Lumi

Shopping Cart