Greșești la nivelul trei, mami!

N-am fost niciodată înnebunită după somn. Dacă aș vrea să fac o ierarhie a nevoilor mele fizice ce devin stringente pe măsură ce apar, somnul ar fi mai pe la finalul listei. Funcționez bine cu somn relativ puțin, nu simt nevoia să dorm după amiaza, nu am mai dormit de pe la doi ani. Tot așa m-am simțit și după primul copil. Dar nu știu ce s-a întâmplat cu mine în ultimele luni. Posibil să fie faptul că am mai multe lucruri de făcut, dacă un copil doarme, eu petrec timp cu celălalt. Pe de altă parte, îmi doresc să fac și mai multe lucruri pentru mine, așa reușesc să mă relaxez iar să stau, pur și simplu, nu a fost niciodată punctul meu forte. Totuși, în ultimele săptămâni m-am simțit foarte, foarte obosită. Așa de obosită cum nu m-am mai simțit vreodată. Am încercat cu mai multe ore de somn dar a însemnat, pentru o perioadă, să nu mai citesc, să nu mai scriu, să nu mai stau să ascult liniștea casei, să nu mai meditez, practic să nu mai pot folosi tot arsenalul meu (acumulat cu multă trudă, terapie și dezvoltare personală) de moduri în care să simt că îmi încarc bateriile. Și dacă ar fi doar asta.. Mă observ cum mă enervez din ce în mai des. Pe soț, pe copii și chiar dacă nu reacționez de fiecare dată, în interiorul meu nu e pace. Mai ales că îmi este foarte greu chiar înainte să adormim, atunci când energia și răbdarea s-au terminat, mi se face somn dar copiii încă nu se pot liniști, iar dacă depăsim și ora de culcare atunci cu adevărat simt cum mi se ridică părul în cap.

Aseară, de exemplu, exact la asta mă gândeam. Radu se agita pe sub pătură, încrca să o prindă de picioare pe surioara lui care abia adormise la sân iar eu simțeam cum asta mă înfurie foarte tare. Petrecusem o zi normală, frumoasă, ne jucasem mult, sărisem coarda, făcusem clatite, ne declarasem iubire, s-a țipat doar în glumă și, totuși, iată-mă, în acest punct.

Zic cu voce tare:

“-Nu știu unde greșesc de ajungem în punctul ăsta seara!”

Iar Radu, cu înțelepciunea cu care s-a născut, îmi spune:

“- Greșești la nivelul trei, mami. Dimineața ești la nivelul 1, după amiaza ești la nivelul 2 iar seara la nivelul 3. Greșești la nivelul trei!”

Revin cu tips and tricks despre ieșirea din oboseală și cu introspecții legate de nivelul trei pe măsură ce aflu și eu mai multe. Știu sigur că nu sunt singura mamă obosită. Ce, a devenit pleonasm?!

Shopping Cart