#MameleUnite V

Eu spun des despre copiii mei că îmi sunt profesori. Poate sună pretențios sau chiar nerealist dacă vă închipuiți o situație la ca școală. Mi-ar plăcea să ne închipuim o situație ca în viață, mai degrabă.

Un exemplu este că: Ei fac ceva, eu simt ceva. Uneori nu-mi place ce simt și mă uit mai atent. Sigur e ceva acolo despre mine, ceva ce nu am mai observat de mult sau nu am observat niciodată. Sunt multe situațiile astea când copiii scot la suprafată emoții neprocesate vreodată pentru că realația pe care o avem cu ei e foarte personală. Cu puțini oameni avem o relație atât de apropiată și cu la fel de puțini petrecem atât de mult timp împreună. Reacțiile pe care noi le avem sunt mărturii alea modului în care am fost tratați în copilărie. Sau a unei situații la care am fost martori.

Apoi mai sunt lecțiile despre curgerea timpului, lecția răbdării, lecția perseverenței sau lecția iubirii necondiționate. Mai ales asta. Pentru că indiferent cum se poartă părintele cu copilul, acesta continuă să-l iubească!

Văd în jurul meu din ce în ce mai mulți oameni care aleg să devină părinți și care vor trece prin prin aceeași paleta de stări. Așa că am ascultat instinctul meu care îmi șoptește că ne putem folosi de experiențele noastre ca să impactăm într-un mod pozitiv viețile celorlalți. Mai cred că fiecare putem deveni mai atenți la propria noastră comunitate, unde chiar putem aduce schimbarea în timp real. Așa că am formulat cinci întrebări și am invitat mame minunate să le dea un răspuns. Așa cum au simțit ele, așa cum au trăit.

În seria #MameleUnite vor fi cinci articole, fiecare conținând câte o întrebare și răspunsurile mamelor de poveste care au acceptat să fie cu mine aici. Le sunt recunoscătore pentru inima lor deschisă!

Întrebarea cu numărul 5:

Care este lecția cea mai importantă pe care v-a oferit-o viața de mamă? Sau cu ce lecție credeți că au venit copiii pentru voi? Depinde de fiecare cum vede aceste lucruri.

Am învățat cum să îmi schimb viața la 180° și fără să realizez prea mult asta. Am realizat că de multe ori am “super puteri” 😁

Andreea G

Atunci când crezi că nu mai poți, mai poți încă pe atât!

Gabriela

Încă învăț! 🙂

Crina

Cea mai importantă lecție pentru mine ce mi-a oferit-o viața de mamă a fost atunci când, după divorț, a trebuit sa devin o super-mamă, adică uneori să îmi depășesc multe limite ca să îi fie bine copilului meu.

G

Tot ce faci se oglindește în copilul tău.

Anca

Cât de puternic este copilul meu. Și mi-a arătat cât este de frumoasă viața cu un copil în casă.

Alina

Răbdarea…să am mai multă răbdare, să iau lucrurile așa cum vin, că tot ceea ce ni se pare absurd și nedrept la un moment ne construiește ca oameni, oameni mai buni. Multora dintre noi ni s-a întâmplat să ne simţim mai hotărâţi după ce am trecut prin greutăţi. Ne-am întrebat, probabil, dacă suntem mai puternici în ciuda greutăţilor sau „datorită” lor.

Lumi

2 thoughts on “#MameleUnite V”

  1. Ca orice ar fi,trebuie sa fi acolo pentru ei și pentru tine,sa simtă ca au aproape pe cineva cu care pot călători și descoperi lumea asta frumoasa zi de zi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart