21/365

Se spune că avem nevoie de 21 de zile ca să creăm un obicei. Iată-mă, stau în fața acestui ecran pentru a douăzecișiuna zi, cu degetele pe tastatură și habar n-am ce să scriu. Mă întreb când începe exact să fie un obicei.

Bun. Despre ziua de azi. Dar ce?

Ziua de azi n-a fost una rea. M-a durut capul. Dar nu așa tare. Ce deosebește o zi bună de una rea? Păi, să vedem ce iese.

Am petrecut dimineața gătind în liniște. Am pregătit legumele pentru supă, am condimentat carnea pentru felul doi, l-am ascultat pe Gabor Maté în câteva video-uri pe Youtube.

Cred că ceea ce deosebește o zi bună de una proastă e propria noastră perspectivă. Aș fi putut să mă leg de orice dar n-am făcut-o.

Pâinea asta delicioasă a venit singură la masă, n-am chemat-o.
Aici am contribuit si eu puțin.

Am mâncat singură, am plecat să iau copiii. Ileana a adormit în mașină iar eu am lucrat cu Radu cifrele de la 1 la 5 și cinci litere învățate de el. Nu mai suport să-l oblig să stea la ecran, încerc să țin eu pasul cu ce fac la grădi și lucrăm noi doi.

Daaaar nu pot să-l faaaac!

Într-o zi vei vrea să-ți cumpăr lego și va trebui să-mi trimiți un mesaj. Vei vrea cinci lego (am exagerat😃) va trebui să știi să-l faci pe cinci. Vei vrea să scrii doar o tema, va trebui să-l știi pe 1.

Copil chinuit, îsi face temele în mașină.
Ileana dormea în spate.

După teme și văicăreli am jucat un joc care ne place amândurora. Desenăm pe o foaie, fiecare pe rând, până desenul nostru ajunge să semene cu un obiect, animal, pasăre, orice. Azi Radu a vrut să încercăm direct un tigru. Și ne-a ieșit un tigru cu varicela :))) După ce Radu i-a adăugat mai multe puncte l-am întrebat dacă acum îl transformăm în ghepard.

Gheepard? Nuu! E un tigru cu varicelă.

Tigru cu varicelă

La patru am ieșit două ore pe afară cu prietenii lor, s-au ascuns, i-am găsit, s-au certat, s-a plâns, s-au frustrat, s-au calmat. Apoi am intrat în casă și am întors-o cu susul în jos.

End of story
Shopping Cart