101

Pe mine dacă mă întrebi ce facem azi nu îți răspund niciodată stăm acasă. În drum spre pădure gândeam ce aș merge într-o vacanță. Practic, abia începusem ziua, mergeam deja undeva iar eu voiam și mai mult. Adevărul e că nu mă satur de oameni, de locuri noi, de experiențe. Nu mă satur nici de cuvinte, nu mă satur de întâlniri cu prietenii și dacă există un drum până acolo pentru mine înseamnă că nu e deloc prea departe.

Pe de altă parte, jumătatea mea introvertită Alex, este exact opusul meu. De fapt, de dimineață, eu am propus să mergem la mare iar el a zis hai, mai bine la un grătar la pădure (pădurea e lângă noi). El are vorbe puține și dacă se poate nici nu le spune, cred că are chef de-o vizită o dată pe an și mai bine îl torturezi decât să-l pui să facă conversație.

El mi-a spus că așa e el dar, ce să vezi nu l-am crezut până luna trecută când am învățat la cursul de educator parental că temperamentul este 100% biologic iar trăsături ca inhibiția comportamentală (raportarea la nou și schimbare), introversia (eu vs ceilalți), neuroticism (predispoziția către emoțiile negative), reactivitate și intensitate emoțională țin de temperament. Deci nu numai că așa e el dar și despre mine pot spune că așa sunt eu.

Și mai există două tipuri de oameni. Cei care își cumpără un gel de duș dar nu îl folosesc până nu au terminat și ultimul strop din sticla veche și mai sunt cei care nu mai au răbdare să încerce aroma cea nouă.

Tu ce tip ești? 😃

Shopping Cart