ziua 173. Meditații și Examen

Mă apuc de scris destul de târziu. În seara asta am făcut meditația prima ca să nu mai adorm în timpul ei (așa cum s-a întâmplat în ultimele două seri). Știu că azi s-a dat examenul de Capacitate și, probabil, credeți că vorbesc despre vreo meditație la română. Haha

Multe emoții s-au descărcat astăzi în atmosferă, ale copiilor, ale părinților. Verișoara mea pare ok cu faptul că a avut azi examen iar eu m-am bucurat pentru ea. Eu, deși eram cu gândul numai la discoteca unde urma să merg pentru prima dată după ce luam examenul, îmi aduc aminte de niște stări de mare neliniște.

Nu știu dacă era lipsa de încredere în mine sau lipsa echipamentului emoțional dar cred că puțin din fiecare.

Astăzi am discutat cu un părinte emoționat pentru propriul copil dar care avea destul de multă anxietatea în legătură cu examenul în sine, adunată încă de când era la școală. Și-a dorit să fie un suport emoțional bun, ceea ce e și de dorit într-o zi cu atât se multă presiune pe copil, dar și-a amintit că pe vremea noastră părinții nu aveau experiența acestor examene iar școala nu a pregătit vreodată și emoțional. De ce?

Încă nu am ajuns acolo dar cred că în fiecare școală ar trebui creată o oportunitate pentru dezvoltare personală, unde elevii se vor putea cunoaște mai bine, unde, odată explicate, se vor normaliza senzațiile și reacțiile din timpul unui examen, de exemplu.

Poate odată cu crearea unui post de consilier în fiecare școală lucrurile acestea vor deveni norma.

În, rest un singur regret am pentru astăzi: că nu ne-am luat la revedere așa cum se cuvine de la Ilinca. 🧡

1 thought on “ziua 173. Meditații și Examen”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart