ziua 181 Spirala Love&Hate

Am nevoie să mă odihnesc puțin înainte să încep să scriu ca să-mi dau seama ce a contat mai mult azi: haosul sau liniștea?

Sau distanța foarte mică dintre ele.

Am ajuns și într-o secție de spital renovată de La primul Bebe

Haos:

Sunt zile ca asta când reușesc să mă supăr tare pe un copil și să tac mâlc și să aștept să-i spun cu calm: îmi venea să îți spun că golesc piscina, îmi venea să îți spun că nu te mai las niciodată la bunici, îmi venea să intru îmbrăcată și să te scot de acolo. A făcut ochii cât cepele dar voiam să afle ce aș fi putut să fac dar n-am făcut. E o prostie. Nu i-am oferit decât un minim de decență dar cer înapoi maximum de obediență.

M-am supărat tare și pe căldură dar și pe blugi. Am râs când mi-am dat seama. M-a înfuriat și am iubit aceeași persoană în același minut ca într-o spirală de hate & iubire. De fapt, e despre mine.

Liniște:

1,2,3 respir. Strâng volanul puțin mai mult încep să mă întorc cu mintea în corp. Corpul e deja în mașină. Pe canapeaua din spate o fată care nu a avut o zi prea bună. Totuși, se uită liniștită pe o carte.

Azi s-au întâlnit pentru prima dată două fetițe care sunt și surori. O fată mai mare pe care te poți baza la nevoie și o fată mai mică care are toată nevoia. Când pupi pe cineva înseamnă că îl iubești iar fata mare știe bine ce e iubirea și cum arată. Fata mică simte doar buze calde pe obraz și mânuțe, niște ochi mari chihlimbarii care o privesc și aude o voce pe care a auzit-o și din burtică: O schimb eu pe Catinca!

Când totul se așază pare simplu. Copiii au acest dar de a trai fiecare clipă pe rând dar unul dintre darurile de care ne putem bucura ca adulți este conștientizarea că totul trece. Haosul se transformă în liniște iar liniștea în haos. Ingredientul magic de care avem nevoie în ambele este iubirea. De sine și nu numai. Dar și de sine.

Shopping Cart