Grup de Sprijin pentru Părinții de Adolescenți

Toate rolurile pe care le îndeplinim formează părți esențiale din viața noastră dar eu, recunosc, să fiu mamă m-a restructurat. Acum, după șase ani de la primul moment în care mi-am ținut primul copil în brațe, multă dezvoltare personală și, în ultimele luni, și profesională știu că ceea ce mă fascinează și mă bucură mai mult sunt relațiile dintre părinți și copii. De când m-am întors la școală am învățat multe lucruri noi și interesante despre perioada adolescenței. Am realizat că aceste informații sunt puțin cunoscute de către părinți. Atunci m-am întrebat dacă această perioadă pare atât de grea, pentru unii cât și pentru ceilalți, tocmai din acest motiv: lipsa informației despre modificările din corpul și creierul tuturor oamenilor la vârsta adolescenței. Pentru că da, cu toții am trecut prin etapa aceasta. Nu știu de ce tot uităm. Adolescența este doar o etapă a vieții în care se împletesc unele abilități care le vor fi de folos în viața de adult dar și altele de care e nevoie să se despartă. Am creat acest grup cu ideea în minte că informațiile vor ajunge la cei care au nevoie de ele și cu dorința că ele vor avea efectul „îmblânzirii” interacțiunii dintre părinți și copiii lor adolescenți.

Pentru mine adolescența a însemnat pierderea tuturor plaselor de siguranță: părinții au plecat să lucreze în afara țării, am intrat la liceu într-un oraș complet nou, m-am mutat de acasă, am schimbat colegii. Dacă ar fi să pun totul într-un sigur cuvânt, acesta ar fi reconfigurare. A trebuit las deoparte vechile hărți și îmi creez altele noi. Am simțit de multe ori că aș fi avut nevoie de mai mult ghidaj. Părinții mei au făcut ceea ce au știut mai bine dar din critică nu am învățat mare lucru. Din experiență, da. Am făcut toate greșelile așa zise „tipice” ale adolescenței dar, de fapt, mi-am creat noi oportunități de învățare și creștere. Așa văd lucrurile acum, ca adult și părinte.

Cu acest grup doresc să venim (eu și colega mea, Andreea Mihai Simioneasa, de la Rafturi de poveste) în sprijinul părintilor de adolescenți cu informații și structură despre o perioadă haotică din viețile copiilor lor. Doresc să aducem înțelegere și claritate în relația cu copilul adolescent. Părintelui îi oferim un spațiu sigur de refulare si posibilitatea de restructurare a informației și emoției. Acesta este un grup pentru cei curajoși și luptători.

Grupul îl puteți găsi aici:

Grup de sprijin pentru părinții de adolescenți

Eu sunt Andreea Răduță, consilier și educator parental în formare, mamă de fată și mamă de băiat, blogger de viață și de parenting la Desculți prin iarbă.

Shopping Cart