Tips & tricks despre ce am învățat despre concedii în ultimii ani

Calitatea unui concediu depinde de gradul de așteptări pe care le-ai făurit. Începem de aici. Ca presiunea pe o arcadă instabilă. Ca și cum ai vrea să locuiești intr-un castel de nisip.

Da, știu ești tare obosit și ai nevoie disperată de o vacanță! Ieri dacă s-ar putea! Poate ai copil mic sau mai mulți și cu toții aveți nevoie de o gură de un alt aer. Avem nevoie mai des de asta decât am putut vedea la modelul părinților sau decât ne putem da seama în timp real. Câți dintre noi spun “Am nevoie de o vacanță” înainte să dăm vina pe celălalt că nu mai putem?

Cum erau concediile când eram noi mici? Cât de des mergeați cu părinții? Cum era atmosfera? E ceva ce recreezi involuntar în concediile cu familia ta? În ce locuri îți plăcea să mergi? Nu prea avem obiceiul să reconsiderăm aspectele asta sau unele credințe precum că vacanța este pentru leneși. Concediul (nu cel în care dai cu var în casă) este necesar ca să devenim mai puțin reactivi și mai mult creativi!

Până să apuci tu să te lămurești ce și cum crezi despre concedii și timp liber, am lăsat eu câteva lucruri pe care le-am conștientizat în ultimii ani.

1. Pleacă de acasă în vacanță, de când te-ai urcat în mașină. Renunță la ideea abia aștept să ajung să mă relaxez.

2. Pleacă la ce ora te simți tu că e bine să te trezești. Nu uita că, cu cât te trezești mai devreme cu atât se înmulțesc orele în care se așteaptă de la tine (chiar și tu aștepți asta) să fii zen și fresh.

3. Nu le da zahăr copiilor. În general și în mașină, în special.

4. Pleacă pe somnul celui mai mic.

5. Ia cu tine jocuri de jucat în mașină, cărți și culori.

6. Și mamele pot conduce iar tații să țină companie copiilor!

7. Nu te atașa de ceea ce crezi tu că înseamnă un concediu reușit. Mai degrabă, reanalizează toate credințele despre asta și lămurește-te de unde-ți vin. Păstrează ce ai nevoie.

8. Oamenii se cearta si in concedii!! Ba chiar e un moment în care ies la suprafață toate emoțiile. Unul bun, în care nu ești nevoit să întrerupi șirul gândurilor sau plânsul copilului pentru că trebuie să ajungeți la grădiniță.

9. Liste. Liste. Liste cu tot ce vrei să iei. Notează când îți vine. Crede-mă, nu vei ține minte. Pentru mine e esențial să găsesc la ora plecării: Du gunoiul afară!

10. Let it go! E ceea ce e.

11. Mergi mai des în vacanță chiar dacă asta înseamnă o călătorie de-o zi!

12. Uneori, ceea ce am nevoie ca să îmi opresc minte este să intru pe bune în jocul copiilor.

13. Fă ce îți aduce mai multă bucurie. Mănâncă la masa de sub salcie chiar dacă stai singur.

Sunt o mamă care se cațără
Shopping Cart