Ultima zi de vacanță!

Copiii încep mâine școala. Toți copiii. Dacă nu ați făcut-o până acum, creați o oportunitatea de conectare și discuție pe această temă. Cu cât nu dorește să spună ceva despre asta cu atât are mai multă nevoie. Puteți începe cu “eu simt” sau “eu cred” și vorbiți despre voi, nu despre ce credeți că simte el, copilul.

Noi am început pregătirile de o săptămână în sensul că am pus ceasul să sune de la 7 pentru mine iar copiii s-au trezit la cel mult o jumătate de oră distanță. Am discutat despre școală, ce înseamnă, cum e, cum vor sta în bănci, ce știu eu că e diferit de grădiniță. Am observat că Radu a fost agitat în ultimul timp așa că am discutat că emoțiile se pot simți și așa. Am mers o fugă în curtea școlii și am căutat intrarea elevilor. I-am citit informațiile trimise de doamna învățătoare pe grupul de whatsapp. Pregătirea momentului, oricărui moment de tranziție din viața copilului, nu ne scutește de fazele mai grele din procesul de adaptare dar îmblânzește și ne unește.

Dacă ați lăsat cumpărăturile pe ultima zi, ajutați-l să se pregătească cu bucurie, nu cu disperare! Și, mai ales, cred că ar trebui să ne conservăm energia: Prima zi este doar 1 singură zi! Adaptarea în sine este mult mai lungă. În toată aglomerația din librărie/mall fii tu un părinte relaxat. Nu grăbi copilul, ajută-l să probeze, lasă-l să aleagă și îndrumă-l cu blândețe. Luați astăzi ultima înghețată pe anul acesta! Mâine încep școlile, astăzi e ultima zi de vacanță!

Shopping Cart