Cum le amintim copiilor despre iubirea noastră atunci când nu suntem lângă ei – de la grădiniță până când simțiți voi –

Printre tonele de emoții în primul an de grădi am descoperit și mândria că el se făcuse suficient de mare. În adâncul sufletului știam că intrarea în comunitate este schimbarea de care orice copil are nevoie la vârsta de trei ani. De fapt, eu nu voiam să îl țin acasă cu mine (și nici n-aș fi putut să îl iau la serviciu) dar voiam mult de tot să știe că nu l-am uitat! Că mă gândesc la el. I-aș fi dat, dacă aș fi putut, o parte din mine să o poarte cu el mai degrabă decât să-l privez de experiența socializări și a evoluției naturale la vârsta lui.

Așa că am inventat moduri în care să îi vorbesc despre iubirea mea chiar dacă nu eram lângă el:

Mesajul din caserolă:

Acum trei ani am cumpărat stickere colorate sub formă de inimioare sau animăluțe simpatice și i le-am lipit pe interiorul capacului de la caserola de sandviș. Desenam lucruri simple: trei oameni care se țin de mână, inimioare, zâmbete, un soare, etc. Nu era nevoie să știe să citească dar la ora zece, ora de gustare, eram sigură că el își amintește că suntem cu el chiar și când nu suntem împreună.

Haina de iubire:

Dimineața, țineam mult să ne îmbrățișăm și să-i spun că astfel îi dau din iubirea mea ca împreună cu iubirea lui, să îl protejeze. De altfel, în fiecare zi a vieții lui de grădinar sau de școlar i-am spus zilnic: Să ai o zi frumoasă așa cum e sufletul tău!

În toți acești ani am ținut morțiș și la:

Joaca de dimineața:

Programul meu începea zilnic de la 9:30 așa că aveam diminețile în care să facem un joc sau să citim înainte de a pleca. Știu că e cu grabă, că îți vine să îl iei pe sus și probabil că numai de joacă nu îți arde când ești deja în intârziere dar cred că sunt zile în care vă puteți trezi cu 5 minute mai devreme. Ca diminețile să nu fie doar despre comenzi și ordine și Hai, odată că întârziem!

Ritualul de trezire:

Trezește-l ca atunci când era bebeluș. Cu pupici, cu iubire și dacă zice că nu vrea să meargă azi la grădi/școală empatizează cu el. Amintește-ți de câte o zi în care nici tu nu ai chef de job. Spune-i ca îl înțelegi, ca și tu simți așa uneori, ca va merge totuși.

Desen făcut în a treia zi de școală
Shopping Cart