Botezul lui Toma

Numele lui este Toma. Este născut pe semnul infinitului pus invers 8 iunie iar sâmbătă, pe 11 septembrie, s-a botezat. M-am trezit cu emoție, am alungat teama și am păstrat entuziasmul. Privesc la cutia de pe masă pregătită pentru el : acolo este trusoul, cartea cu Micul Prinț, sunt hainele lui, prosoapele pentru preoți și cadoul nostru.

Mi-am dorit să fiu nașă. Poate pentru că eu am parte de o nașă așa minunată încât m-am gândit că e minunat să fii nașă sau mai bine zis pentru că înseamnă o nouă relație pe viață de iubit și îngrijit. M-am bucurat când ne-au rugat să le fim alături la nuntă și ne-am bucurat și mai mult când am aflat că vom avea de așteptat și apoi de botezat un copil. Acest copil a sosit, printre alte misiuni de fericire și iubire din viața lui și ca să îmi ofere mie șansa să fiu nașa lui. Parte din misiunea noastră a fost să îi alegem florile pentru lumânare și decorațiunea pentru cădelniță, hainele cu care va pleca de la biserică, să am grijă să îi pun ulei în sticluța specială și ne facem datoria față de preoți .

Trusoul:

Trusoul lui Toma conține un cearceaf alb, un prosop mare, o sticlă pentru ulei, o fașă și o geantă în care am pus toate aceste lucruri. Toate sunt superb pictate manual cu tema Micul Prinț iar geanta poate fi folosită pe termen lung pentru scutece, schimburi și ce ar mai putea avea nevoie copilul la o plimbare în parc. Am comandat toate acestea de pe site-ul kihi-kiha.ro

Cadoul:

Nu știu dacă se oferă un cadou la botez (sau tot ce face parte din botez e un cadou?), am înțeles că ar putea fi o jucărie dar eu am ales un nume. Copiii mei au, le-am oferit la botez și nepoțelelor mele, nașei mele cele mici, așa că i-am luat și finului meu drag un nume lucrat cu delicatețe de Năsturelul fermecat.

Florile: lumânarea de botez și florile pentru cădelniță le-am comandat de la Atelier des fleurs, din Ploiești.

Toma a stat foarte liniștit în brațele mele. Nu a plâns și, deși ar fi fost în regulă dacă ar fi făcut-o, recunosc că acest lucru m-a ajutat și pe mine să nu mă emoționez prea tare. Îi sunt recunoscătoare. Să fii sănătos micuțele expresiv! Te iubim.

3 thoughts on “Botezul lui Toma”

Comments are closed.

Shopping Cart