Am comandat cărțile acestea ca orice shopabookaholic (?) în miezul nopții. Postase Oana Moraru câteva cuvinte despre ele și am considerat că merg la sigur. Sunt mare fan cărți pentru copii și am devenit mare fan ilustratori români de cărți pentru copii. Celor mici le-am citit din prima zi de viață iar să citim înainte culcare e o regulă dorită și necontestată. Cât despre numărul de cărți, le cumpăr cărți mai des decât le cumpăr șosete.
Ziceam de cele trei cărți din pachetul editurii Univers, scrise de Olina Ortiz.
Băăi, n-am mai râs așa de la cărțile Juliei Donaldson! Dacă ați citit Gruffalo, Loc pe măturoi sau alte cărți scrise de autoarea britanică (noi cred că le avem pe toate, traduse ori ba) poate înțelegeți la ce mă refer!
Imaginația debordantă, replicile pline de umor iar relaxarea cu care autoarea se joacă cu tot felul de întâmplări mă face să spun că dacă aș scrie cărți pentru copii, așa mi-ar plăcea să o fac! Sunt toate pline de joc și de fantezie, dialoguri foarte inteligent construite. Cred că recomandarea este pentru copii preșcolari mari sau școlari dar Ileana mea „rabdă” text așa că le citesc amândurora. Ce nu poate ea încă să facă sunt exercițiile propuse de Oana Morarul la finalul fiecărui text. Dar Radu le adoră!
Ca să va convingeți cât sunt de grozave, las mai jos câteva rânduri din ficare carte.
Cum a salvat Booky Gramatozaurul cărțile pentru copii.
Copiii din Tărâmul Oamenilor nici nu mai știau cum este să deschizi o carte. Deschideau usi, deschideau frigidere, deschideau dulapuri, conserve dar niciodată cărți. Cum să interzici cărțile pentru copii?
sau
Sute de copii zburau deasupra insulei, la joasă înălțime, și citeau cu sufletul la gură POVESTEA DE PE PLAJĂ. Povestea interzisă, din cuvinte și litere interzise, în regatul cărților interzise.
Ai voie, Naivoie!
-Eu nu îmi mai amintesc numele adevărat, începu să-l lămurească poneiul. Dar Ii țin minte pe vecinii noștri, care tot trăgeau cu urechea la ce-mi spuneau părinții când eram mic: „N-ai voie asta! N-ai voie cealaltă! N-ai voie în sus! N-ai voie în jos! Ei au crezut că mă cheamă Naivoie.
sau
Poneiul fu uimit că ființa aceea avea voie să aleagă. -Deci tu alegi singur ce ai voie, Aivoie? -Da. Dacă nu fac rău nimănui, aleg să am voie. Dar, decât să fac rău cuiva, mai bine aleg să n-am voie.
Cu ariciul la tuns
Colț Galben se lovi cu laba peste frunte. În sfârșit, îi veni ideea pentru planul lui secret. Așa e! Așa e! Ura! Va scăpa de foame! Cum de nu se gândise? Cum de îl uitase pe Figaro, frizerul pădurii?
sau
-Stoooop! striga Septilici. Ai zis că nu ai mai văzut un arici. Atunci cum vrei să mă tunzi?
Cărțile se pot comanda de aici https://edituraunivers.ro/products/pachet-olina-ortiz și costă 81,90 lei.