Show de gătit

ziua 323

Am întins astăzi pe tot blatul din bucătările taiței lungi preparați din două ouă și făină cât cuprinde. E blatul meu, din casa mea iar eu sunt singura femeie care a întins și tăiat tăiței în această casă, pe această masă. O spun cu ton egal, deja se face prea mult caz – sau prea puțin – despre cine pune legumele în ciorbă. O fac și gata, nu vreau să discut nu e nimic de spus. Sau cel puțin așa aș vrea.

E de ajuns că femeile din memoria mea vin la pachet cu câte o rețetă. Mama – cea mai bună plăcintă cu mere, bunica Vio – cea mai bună supă, bunica mea – carne de pui cu sos de roșii și mămăligă, Luminița – chiftele de pui, Anca – negresă. Pentru că în casele noastre, noi gătim.

Gătim în avans ca să putem fii liniștite în altă parte, gătim repede ca să avem timp să facem și alte lucruri, gatim mai mult ca să nu gătim mai des, gătim ca să îi sărbătorim pe alții, gătim ca să ne sărbătorim pe noi, gătim chiar și când nu ne place să gătim.

Vrem nu vrem, vom rămâne în memoria celor strânși în jurul nostru și sub forma unei rețete. Fără glumă că pe piatra mea funerară le dau voi să scrie:

Fapte bune. A ajutat o grămadă de părinți și copii. Scriitoare.

30 minutes meals. 5 ingredient recipes. Tăiței de casă.

Rețetă tăiței de casă:

2 ouă proaspete

un strop de sare

făină cât cuprinde

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart