Calendarul faptelor bune

Pe parcursul existenței noastre am cules amintiri despre Crăciun și sărbători în diferite etape. Avem amintirile copilăriei noastre. Apoi ne-am mutat în casă de oameni mari (adică unde plătim noi facturile) și avem și noi copii mici (unii nu) unde aducem o parte din tradițiile de acasă si unde punem altele, care ne plac acum, și pe care am vrea să le facem ale noastre.

Cam așa și cu acest Calendar de Advent pe care l-am făcut tradiție de când ne-am mutat în casă nouă, adică de șase ani. În primii ani am avut Advent cu cărți tematice de Crăciun și activități, apoi cărți, activități sau mici atenții pentru copii. Deși timpul împreună este foarte important pentru noi m-am gândit că ar fi minunat să le propun copiilor un calendar cu fapte bune. De la 1 până pe 24 decembrie să facem câte o faptă bună. Una gândită, planificată și dusă la bun sfârșit orice-ar fi. Asta timp de 24 de zile.

Astfel, a trebuit să găsim o listă cu 24 de fapte bune de făcut. Donăm jucării și haine, coacem turtă dulce și o punem în ghetele altora, facem ceai cald băieților de la spălătorie, oferim un prânz cald unei persoane care are nevoie, cumpărăm o păine omului care stă în fața supermaketului, aducem lemne la scară unui vecin, scoatem gunoiul la poartă într-o vineri pentru bunici, vizităm vecina noastră bolnavă. Am completat o bună parte, mai avem câte ceva de decis și mai avem ceva timp. Cel mai interesant este că, atunci când am împărtășit ideea noastra de calendar și prima faptă bună la care ne-am gândit, cei din jurul nostru s-au implicat și ei.

  1. Alegem din decorațiunile noastre unele pe care să le donăm.
Decorațiuni primite pentru a le dona odată cu ale noastre.
Shopping Cart