Cerc de femei

Am stat câteva clipe până am așezat cuvintele potrivite în titlul ăsta si veți vedea imediat ce vreau să spun cu asta.

Aseară am făcut ce aveam de gând de mult să fac, am participat la un ritual de Lună Nouă, cerc de femei. Îmi place ideea aceasta de mai multe femei laolaltă, cu intenția și energia lor încercând să se susțina una pe cealaltă. Eu am multe femei în familie, am stat prin preajma lor, energia feminină mi-a fost și casă și masă. Faza cu cercurile acestea ținute de Mădălina Bozeanu este că sunt la ora la care adorm copiii mei și, până aseară, nu m-am hotărât să particip tocmai din acest motiv.

Energia masculină este liniară iar energia feminină este în cerc sau în spirală. Este ciclică.

Cu ideea aceasta am plecat din cercul de aseară cu treizeci de minute mai devreme decât îmi propusesem dar o altă energie feminină de doi ani avea nevoie de mine. Cred că fiecare își ia ce are nevoie din astfel de întâlniri iar fraza asta s-a lipit de mine și încă stă acolo, pe frunte. Anul acesta am simțit că am lucrat foarte mult. Nu știu cât din ce am simțit că am muncit am reușit să fac și vizibil. Munca mea full time a rămas în continuare creșterea celor doi copii, cu grija să nu îi stric prea tare, iar fiecare strop de energie în plus și fiecare clipă de timp liber am alocat-o învățării, scrisului, planificării strategice, până și creativitate a avut interval orar.

Am ajuns la finalul acestui an cu senzația că știu până unde am ajuns, că am ideea unde vreau să merg mai departe dar confunză cu privire la ce mă va duce acolo. Așa că am mai făcut o mișcare, doar una, pentru clarificare și nu numai. Dar despre asta, la anul.

Dacă recitesc tot ce am scris, astea fiind gândurile mele de azi, aș spune că am fost pentru multe luni la rând în energia masculină: ambițioasă, setată pe obiectiv, concentrată și perseverentă în scopul acțiunilor mele, fără să fiu atentă la manifestările ciclice ale naturii mele. Am mers drept.

Dar cu ce preț? Probabil, cu prețul energiei mele feminine, al energiei care îmblânzește și încălzește, care alină și se alintă.

Cum ar fi, acum că am putut să văd aceste lucruri și mai stiu și de câtă munca va fi nevoie să depun și anul viitor, să îmi onorez o luna, toată această lună, energia mea feminină?

Să scriu doar pentru mine și doar când am poftă și să mușc din taste așa cum mușc dintr-un măr. Să dansez singură sau cu copiii în timpul meu liber, să mă dau cu ruj și să îmi îngrijesc mai mult părul, să merg la masaj și să mă afum ca un șaman arzând lemn de santal și bețișoare parfumate “cei 7 arhangheli”. Să beau cafea și ceai, să stau afara, sa notez idei cu pixul pe foaie, să țin din nou telefonul pe “taci odată că vreau să mă uit la tavan si tu nu mă lași”.

Vreau să văd cum mă simt făcând toate astea și altele. Plus de asta, nu vreau să rămână vreo parte neonorată din mine. Amin.

Shopping Cart