Să scriem despre toate lucrurile bune din viața noastră

ziua 339

Am căutat articole scrise de mine pe acest blog despre tradiția noastra de Sf. Nicolae. Am găsit doar trei deși eu aș fi zis că o ținem de șase ani dar cred că adevărul este că e a noastră de patru. Tradiția este că eu și Radu iar mai apoi eu, Radu și Ileana (am mai adăugat o virgulă și-o fată) frământăm turtă dulce, o împachetăm în hartie de copt, în hârtie de împachetat, săculeți sau ce mai apucăm să pregătim sau să inventăm, și mergem tiptil pe la casele bunicilor și verișorilor să lăsăm cadourile. Am împins cu o oră limita orei de culcare ca să apucăm să livrăm tot în seara aceasta dar șoaptele, veselia, mulțumirea toate au meritat.

Am început cu ultima parte a zilei dar astăzi am avut o zi superbă, dacă nu pun ce-i 5% de contraziceri și opoziție. Am vizitat Scoala muzeu de la Piscu unde am ascultat povești despre comunitatea de olari de la Piscu. Copiii au participat la ateliere de olărit, au modelat cu mâinile lor farfurii sau ghivecele, Ileana și Radu au pictat pe vase din lut iar eu mi-am creat un desen prin tehnica linogravurii. Muzeul arată superb, de la intrarea pe poarta din stradă până la podea și exponate, totul este în continuarea aceleiași idei. Site: http://piscu.ro/

Între toate aceste activități am fost în vizită în casa nașilor noștri, am mâncat la masa lor, copiii s-au jucat mult între ei iar noi am băut prosecco și n-am mai apucat nicio chiflă cu lapte de la Pain Plaisir.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart