359

Ducii de Cambridge se pozează în fiecare an în preajma Crăciunului iar acea fotografie devine Felicitarea de Crăciun pe anul respectiv. Felicitarea pe anul acesta e o fotografie dintr-o vacanță de familie făcută în Iordania. Desigur, nu m-am apucat de știri mondene, asta e clar, dar nu m-am putut abține să nu mă gândesc la asta în Ajun de Crăciun, înainte să adoarmă copiii.

Gândul a fost că, dacă am fi avut propria noastră dronă majordom, aceasta ar fi putut să facă o fotografie fără blitz (ca să nu activeze nestematele) a patru trupuri&suflete într-un pat de doi pe doi. O copila cu blucle negre cânta încetișor “Moș Craciun cu plete dalbe” întrerupt de “mi-e foame, mami” și alte lamentări și miorlăieli, parcă anticipând că va primi sub brad o pisică. O mamă stând într-o poziție incomodă dar nemișcată cu bucăți de corpul ei pe post de pernă, servețel, loc de pupat. Un băiat sub care tremura patul de nerăbdare și care a zis fix înainte să adoarmă “-Mami, nu pot să nu mă gândesc la Moș Crăciun!”. Un tată care încerca să doarmă pe bune.

Aceasta este felicitarea noastră de Crăciun pe anul 2021 și e de ajuns pentru mine că pot să o pictez aici în cuvinte.

Ce m-am bucurat să văd oamenii mei dragi astăzi, să fim încă toți, încă sănătoși, să ne avem unul pe altul așa cum ne avem acum. Să se râdă, să ne povestim lucruri, să gustăm din mâncarea delicioasă, să ne privim părinții și copiii.

Shopping Cart