363

Oricât de ciudat ar părea, cred că cele mai memorabile momente ale noastre ca părinții vor fi cele în care puteam să facem ca toate alea dar n-am făcut-o. Astea-s momente de ținut minte! Deși noi sperăm ca ei să aibă flash-uri cu momentele acelea glob ocular în glob ocular (momentul suprem și la voi, nu?) cumva nu intuiesc că acestea vor fi în topul amintirilor copiilor noștri.

Eu îmi imaginez un Radu la 30 ani care își amintește că a așezat banane pe grătarul electric și l-a băgat în priză sau că a încălcat regula și a deschis ușa la șemineu de era să facem revelionul în altă casă. Cred că pe la 30 de ani își va da seama că unele chestii pe care le-a făcut au fost niște tâmpenii, așa cum și eu îmi amintesc asta despre lucrurile pe care le coceam cu fratele meu, niște chestii care ar fi putut avea repercursiuni grave. Dar noi nu ne dădeam seama, așa cum nici el nu o face, așa cum nici copiii voștri nu o fac. E normal. De asta nu s-a pomenit în veci un copil de șase ani să se mute singur! La trei ani sparge o farfurie, la 6 ani consumă un gel de duș la fiecare spălare, la 16 vorbește la telefon cu iubita de 1000 de lei într-o lună.. Copiii noștri ne vor cere să le arătăm iubirea noastră în moduri din ce în ce mai complexe.

La fel ca și noi, își vor putea aminti despre aceste momente și ar putea să-și spună – Mama m-a lovit pentru nimic. sau – Mama chiar m-a iubit.

1 thought on “363”

  1. Multumesc pentru postarile zilnice, apreciez efortul, si mai ales faptul ca va primiti cititorii în intimitatea unui camin cald, cu copii mici si nazdravani, si parinti atenti si muncitori.
    Va doresc un an bun, armonie în casnicie, sanatate si spor tuturor.
    Agnes

Comments are closed.

Shopping Cart