Mami,

Mami, astăzi suntem în trei. E ziua ta de naștere. Îmi place ziua asta pentru ca te-a adus aici, m-a adus pe mine aici, a adus-o pe Ileana aici. Cam așa este cu linia maternă din familia noastră: zid de nepătruns sau rocă calcaroasă fiecare dintre femei a făcut ce a știut mai bine ca totul să fie posibil pentru noi: o discuție deschisă despre durere, una veselă despre iubire, alta înschisă despre resentimente.

Mami, ți-am zis vreodată că miroși frumos?

De când ne vedem zilnic am aflat multe lucruri noi despre tine și am găsit lucruri vechi despre mine. Credeam că m-am născut cu dorința de a purta ceva frumos tot timpul. Credeam că mi-am format preferința către simetrie și culori asortate. Credeam că doar eu mut lucrurile des prin casă și credeam că doar eu sunt gata să plec doar cu ce am pe mine într-o călătorie. În orice moment. 😀

Știam că râzi exploziv și frumos, că ai bucurie de viață și poftă de dans. Știam că ești bună cu noi dar nu am știut că poți fi atât de bună cu ceilalți. Știam că faci cea mai buna plăcintă cu mere din lume și că ne iubești. Admir relațiile tale vechi de prietenie și modul în care ți le onorezi. Mă bucur să te pot vedea atât de complet și de aproape în toate rolurile tale.

Mami, pentru mine, ești ca un copac nesecat cu sevă dulce.

Shopping Cart