Cum am observat că mă port atunci când sunt obosită. Ora de vară nu e ca cea de iarnă.

Cineva și-a spus că mamele nu mai au nevoie (ca de aer) de ora aceea de după adormirea copiilor. Am citit că trecem pe ora de vară din motive economice dar nu văd cum muulte mame frustrate și mai mulți copii obosiți ar putea ajuta economia planetei.

Pentru mine, ca mamă care lucrează de acasă, să adorm la 10 pe ceas și 11 în corp, înseamnă că obosesc atât de tare încât adorm un somn odihnitor abia la 4, adică acum la cinci, cu două ore înainte de ora șapte, oră la care trebuie să mă trezesc.

Trecusem atât de blând, în mod natural, la ora de vară cu niste copii care adormeau la apus și se trezeau la răsărit, având timp de joacă dimineața, întrebându-se cum au atât de mult timp pentru asta. Eu mai rămâneam puțin în așternut fără ca cineva să se supere, să plângă, să scâncească de oboseală, fără să mă gândesc că mai am doar două secunde să calc o cămașă.

Nu știu cum treaba asta ajută economia. Aceste două zile de ajustare au fost printre cele mai puțin productive zile din viața mea, lucru care mi se întâmplă în strânsă legătură cu starea de oboseală. De ce ai face asta unei femei, mame unei țări? Și mai jos las câteva moduri în care am observat că m-a afectat această trecere și ce înseamnă la mine nivel scăzut de productivitate:

-grad ridicat de irascibilitate – în primele zece minute de la trezire mi-am zis de trei ori în gând “ești doar obosită..”.

-capacitate de concentrare scăzută – uitând ce voiam să fac în camera în care intram, am făcut destul de multe drumuri inutile (posibil ca unele dintre ele să fi rămas de tot în inconștient) ceea ce m-a obosit și mai tare.

-greu cu atutoreglarea – destul de târziu am și reușit să mă așez, spunându-mi: “te învârți ca un titirez.”

– moralul sub nota cinci pe o scară de 1-10.

-gânduri iraționale – i-am rugat pe copii să mă plimbe cu căruțul pentru că vreau să dorm. Au râs, credeau că glumesc.

-foarte greu mi-am controlat impulsuri precum verificatul telefonului, scrollatul în gol pe rețele, pornirea conexiunii la internet. De obicei, conștientizez aceste impulsuri dar acum am avut mult mai puține reușite în care să mă și opresc efectiv. Tu simți că pierzi vremea atunci când petreci mult timp pe telefon fără să ai un scop anume?

Se înțelege că m-am simțit ca într-o spirală descendentă până să apuc să adorm zece minute pe canapeaua din sufragerie. M-am și ajutat lăsând vasele nespălate în chiuvetă. Ceea ce vă doresc și vouă, De somn, zic.

Sunt tare curioasă la voi cum a fost. Lasă-mi un mesaj acolo unde citești textul, fie că e un comentariu pe Facebook, Instagram sau pe blog.

photo credit: pexels.com

1 thought on “Cum am observat că mă port atunci când sunt obosită. Ora de vară nu e ca cea de iarnă.”

Comments are closed.

Shopping Cart