Antrenori sau mentori?

Am fost martoră astăzi la monologul unui antrenor de fotbal către echipa lui de tineri, foarte tineri adolescenți. Exersez cât pot perspectiva în care vreau să cred că oamenii fac tot ceea ce pot ei mai bine să facă în acel moment așa că îmi imaginez că, alternând critica cu ironia, considera că discursul lui ar putea fi o resursă bună pentru ei.

Și atunci m-am întrebat la ce sunt buni antrenorii dacă nu sunt și mentori?

La polul opus al experienței vă pot povesti cum am încheiat ieri un program de master, format din multe luni, program care mi-a vindecat cele mai dureroase răni legate de inadecvarea pe care am resimțit-o permanent în anii mei de școală. Am avut atât de multe revelații în aceste multe luni de cursuri și, deși a presupus efort pe toate planurile, sunt recunoscătoare pentru fiecare clipă.

Am învățat atât de multe deși n-am avut niciun profesor și am muncit atât de mult fără să ajutorul vreunui antrenor. Si spun asta pentru că atunci când cineva îți influențează modul de a fi și de gândi cu modul lui de a fi și de a gândi se numește mentorat, nu altfel.

Definiție: mentor, mentori – 1. conducător spiritual;

1.1 Altoi dintr-o plantă bătrână grefat pe o plantă tânără pentru a-i transmite acesteia însușirile sale.

Shopping Cart