Ateliere de transformare personală

Prima întâlnire cu mamele pe care am organizat-o s-a întâmplat acum 6 ani, acasă la mine. Am numit-o “atelier” pentru că nu am știut cum altfel să o numesc dar și pentru a sublinia un aspect la care am ținut și țin foarte mult: discuțiile semnificative.

Auzim vorbindu-se despre cât de important este ca un copil să petreacă timp cu alti copiii de vârsta lui. La șase ani, în fiecare zi este ideal iar trei sesiuni de joacă pe săptămână sunt destul de puține.

Multe luni după ce am rămas în concediul de creștere copil m-am întâlnit mai des cu mama, vecina și soacra decât cu prietenele mele de dinainte de a avea copil. Nu este nimic rău în asta, desigur, dar nevoia mea era de un alt tip de experiență. Aveam nevoie de conversații care să hrănească și să stimuleze interesele mele ca persoană, femeie, adult de treizeci de ani (atunci). Asftel că prima regulă în cadrul întâlnirilor mele a fost: fără conversații mărunte. Faptul că schimbam scutece zilnic era o realitate nu mai voiam să vorbesc despre asta. Despre ce gătim și cum facem curat nu era și nu este nimic de spus.

Ceea ce îmi doream era să vorbesc despre ceea ce simt și să fiu înțeleasă, să vorbesc despre cărțile mele, despre revelațiile mele, despre toate aha-urile vieții de mamă și cum experiența mea de a avea copii a devenit o călătorie în timp către propria-mi copilărie.

Atunci m-am întrebat unde sunt mamele care gândesc ca mine, vorbesc ca mine, se îmbracă ca mine, isi cresc copiii ca mine? Unde sunt femeile cretive, sociabile, intersante dar care se simt și ele singure într-o mare de oameni și cum pot să le aduc împreună?

Am găsit patru. Le-am racolat, pardon invitat, în fiecare duminică, am pregătit pentru noi teme de discuție și exerciții de dezvoltare personală iar pentru copii gustări și jocuri.

Eram cinci în total, în poziție lotus în spatele canapelei din sufragerie, acolo unde bătea lumina mai frumos.

Au trecut șase ani de atunci iar dorința mea de a creea un spațiu de conversație semnificativă, dezvoltare personală și de a aduce împreună femeile cu aceleași idei și interese nu s-a stins.

Mai mult, am curajul să numesc întâlnirile noastre ateliere de transformare personală pentru că am învățat în ultimii ani cum să fac asta pentru mine și pentru alții.

Întâlnirile sunt formate din scurte meditații ghidate și o serie de exerciții. Am gândit atelierul ca pe o călătorie dinspre trecut, înspre momentul prezent. Întrebările sunt alese cu grijă și conduc aceste întâlniri cu blândețe și atenție conștientă. Dacă ai fost deja la una dintre întâlniri și nu mi-ai povestit deja, mi-ar plăcea să știu cum a fost experiența ta.

De acum înainte, voi ține atelierele de două ori pe săptămână, online și fizic, cu număr de locuri limitat pentru o experiență faină iar dacă ești o femeie/mamă în căutare de sine, interesată de discuții semnificative cu sens, însetată de autocunoaștere și care nu se (mai) regăsește în monotonia discuțiilor de zi cu zi, atunci tribul tău e aici, cu mine. PM pentru detalii și pentru locuri disponibile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart