Cine cu cine se ceartă?

Dimineața avem acest ritual de a ne contrazice cine și cu ce se îmbracă. Îți sună cunoscut până aici? De fapt, aveam acest ritual, pentru că am realizat în scurt timp că deschiderea mea legată de “tu alegi cu ce te îmbraci” – metodă care a funcționat foarte bine cu primul copil- nu este ceea ce are nevoie și cel de-al doilea. Părea că nu vrea să aleagă nici ea, dar nici eu, părea doar că vrea să se plângă legat de asta. Bun. Am simți că este cazul să devin creativă așa ca am început să găsesc ceva potrivit pentru temperamentul ei, răbdarea mea și timpul nostru, în general.

Deci ce sunt eu dispusă să fac, în fiecare dimineață, fără să escaladez și fără să mă enervez? Care e acea soluție care nu mă frustrează și care îi arată că sunt acolo dar îi arată și cam ce avem de făcut cu hainele dimineața fără să transformăm îmbrăcatul în drama vieții noastre?

Răspunsul meu a fost acesta: Eu voi alege un singur rând de haine iar dacă tu nu vei fi de acord vei alege tu.

De fapt, cred că ceea ce ne supără este acest dans turbat cu “nu o vreau pe aia, o vreau pe cealaltă”, nu?

Astfel, în fiecare dimineață, în loc de “Oare ce culoare va fi motiv de nemulțumire astăzi” mi-am amintit în mod conștient care este limita mea legat de asta. Deci care era capacitatea mea emoțională și psihică? Aha, da. Aleg eu un rând, apoi alege ea și aia e.

Apoi i-am spus asta și copilului. De mai multe ori. In fiecare dimineață înainte să ajungem la dulapul cu haine. S-a opus? Sigur. A plâns de câteva ori? Da. Protestează? Normal.

I-am validat sentimentele : “Da, ai vrea să aleg eu pentru tine” sau “Înțeleg că nu te mulțumește alegerea mea” dar am rămas fermă în poziția mea.

De cele mai multe ori, în luptele de putere dintre părinți și copii, “confruntarea” nu are loc între adult și copil. De cele mai multe ori părintele intră într-o astfel de luptă dintr-un regres emoțional. Sigur, nu se întâmplă în toate zilele, dar se întâmplă sigur când nevoile noastre nu sunt îndeplinite.

Despre asta îți povestesc vineri seara dacă decizi că vrei să particpi la atelierul cu afirmații de dezvoltare. Nu zic că atelierul meu te vindecă de toate rănile dar fix despre asta vorbim:

♾Despre nevoile de bază ale oricărei ființe: conectare – recunoaștere – siguranță.

🕯Căutăm și găsim etapele de dezvoltare în care simți că ai regrese și simți că ai nevoie să recrești.

🛟În plus, contactul cu un grup fain de oameni, unite în același scop și cu aceleași interese.

Țin acest atelier în fiecare vineri seară, la ora 20:00.
Link de înscriere: https://descultipriniarba.ro/atelier-de-dezvoltare-personala/

Shopping Cart