Prenatal – trei indicii că ai nevoie să rescrii povestea din burtica mamei tale

Odată ce spermatozoidul fecundează ovulul, noi creștem. Nu am avem încă voință dar avem program genetic. Uneori, creștem într-un mediu sigur sau experimentăm diferite stadii de siguranță. Alteori creștem ca niște buruieni pe câmp. Dar creștem. 

Cum spuneam, în primii ani, acest lucru nici măcar nu depinde de noi.

Pe măsură ce crestem și devenim stăpâni pe propria poveste vestea bună este că putem relua aceste experiențe și le putem integra într-un mod în care să simțim că înflorim în această viață. 

Sunt opt etape de dezvoltare cu care lucrez în Atelierul cu afirmații pentru fiecare etapă de dezvoltare și o întreagă abordare practică legată de modul în care putem recrește într-una sau mai multe dintre ele.

Dar să o luăm cu începutul.

Trei indicii ca ai nevoie să recrești în perioada prenatală:

1. Ai senzația că ești blocat, că nu poți să te pornești pe nicio cale și nici nu știi cum să descrii ceea ce experimentezi.

2. Ai nevoie să dormi într-o poziție asemănătoare cu cea fetală (cu genunchii și brațele la piept), acoperit bine de pături și nu îti place când cineva se apropie de tine în somn.

3. Ai o adicție sau un comportament impulsiv.

Știm că nu creștem din conversații mărunte, știm că este important să prețuim timpul și calitatea lui și să fimpregătite să lucrăm cu emoțiile și experiențele noastre pentru a crea un nou fir narativ pentru poveștile pe care le-am trăit, care ne-au fost povestite sau pe care vrem să le trăim mai departe.

Atelierul de lucru cu afirmații de dezvoltare este o experiență. Ai nevoie ca inima ta să fie deschisă, să te poți conecta la momentul prezent prin mediație ghidată. Ai nevoie să te întorci către tine, către intuiția ta care este terapeutul tău interior. Astfel, vom călători prin intermediul întrebărilor și al răspunsurilor, vom afla informații despre cele trei nevoi: Conectare – Recunoaștere – Siguranță și vom explora în ce mod aceste nevoi ne-au fost încălcate sau validate. Darul grupului este împărtășirea. Darul meu sunt afirmațiile de specifice etapelor de dezvoltare în care simți că ai nevoie să recrești.

4 thoughts on “Prenatal – trei indicii că ai nevoie să rescrii povestea din burtica mamei tale”

  1. Pingback: A fi - de la naștere la șase luni -

  2. Pingback: Experiențele noastre de viață ne modelează - perioada intrauterină -

  3. Pingback: Cum atelierul cu afirmații devine atelier de joacă pentru copii.  -

  4. Pingback: Ce sunt și la ce ne folosesc Afirmațiile de dezvoltare. -

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart