A fi – de la naștere la șase luni – 

În această etapă este important să deprinde că e în regulă să fim, să trăim, să ne bucurăm. Învătăm că strigătul nostru de ajutor este auzit și ascultat sau nu, instinctele noastre decid că suntem în siguranță și putem avea încredere sau nu.

Am auzit atât de multe despre “a fi”

în ultimii ani din viața mea. Mă întreb dacă dorința aceasta de a exersa abilitatea de “a fi”, prin meditație, mai ales, nu vine dintr-o rană imensă pe care o avem cu toții în această etapă. Sau pentru că a cultiva această stare nu se oprește din a fi sursa dorinței noastre de a trăi, fapt pe care l-au descoperit cei mai înțelepți dintre noi?

Vă las și astăzi trei dintre indiciile că am putea avea nevoie să recreștem în etapa lui “a fi”:

1. Te aștepți ca ceilalți să știe ceea ce ai nevoie fără ca tu să le ceri.

2. Nu poți avea încredere că altcineva ar putea să își dorească să afle care sunt nevoile tale. 

3. Nu știi care sunt nevoile tale.

Ce este acest proces de recreștere despre care vorbesc? 

Atunci când noi creștem deprindem abilități. Unele se referă la ceea ce simțim și cum se formează sistemul nostru nervos,  altele la cum ne mișcăm și ceea ce învățăm nou în fiecare zi. Avem aceste taskuri pe care ar fi bine să le deprindem pentru a trece la următorul nostru nivel de cunoaștere și independență. 

Vestea mai puțin bună este că nu întodeauna deprindem în mod sănătos aceste obiective de creștere. Asta se poate întâmpla din motive care nu depind noi.

Vestea bună este că aceste abilități pierdute pot fi re-exersate și recâștigate oricând suntem pregățiți să lucrăm cu noi înșine.

Din cele opt etape (de fapt, nouă dar ultima e cu totul dedicată unei anume categorii de oameni) cu care eu lucrez în atelierul cu afirmații de dezvoltare, această etapă este prima – de la naștere la șase luni.

Despre “De la concepție la naștere” am scris aici.

Dacă rezonezi cu ceea ce am scris legat de această etapă sau instinctul tău îți spune că este ceea ce ai putea avea nevoie să lucrezi cu tine te invit la atelier: 

Vreau să particip la atelierul fizic din București, 27 septembrie.

Sau:

Vreau să particip la atelierul online de vineri.

Darul grupului este împărtășirea. Darul meu sunt afirmațiile de specifice etapelor de dezvoltare în care simți că ai nevoie să recrești.

Voi continua să scriu despre fiecare etapă cu care lucrez așa că dacă vrei să auzi vești te poți înscrie la Newsletter

Cu bine.

1 thought on “A fi – de la naștere la șase luni – ”

  1. Pingback: Ce sunt și la ce ne folosesc Afirmațiile de dezvoltare. -

Comments are closed.

Shopping Cart