Atunci când mama e bine și copilul este bine.

Pe 12 octombrie, ne vedem la Anticaffe New Experience, în Ploiești, la Atelierul cu afirmații de dezvoltare🌱

Atunci când mama e bine și copilul este bine.

Am auzit deseori această frază și, ca mamă de doi copii, pot confirma adevărul din spatele acestor cuvinte.

Ce înseamnă ca mama să fie bine?
Răspunsul este unul la fel de complex pe cât este natura noastră de oameni. Nu am putea spune că mamele îsi pierd din nevoile lor de femei de dinainte de copil sau că ar exista om (chiar și mamă) care să nu aibă nevoie de hrană, apă și odihnă. Nu, atunci când devenim mame nevoile noastre de bază nu se schimbă ci prioritățile noastre se schimbă. Așa cum avem nevoie de apă și mâncare pentru a ne hrăni corpul, la fel de mult avem nevoie de recunoaștere și conectare pentru a ne hrăni sufletul.

Cum putem face asta?
Prin grijă și atenție față de trăirile noastre și de emoțiile noastre, prin curiozitate permanentă, cerând ajutor acolo unde avem nevoie, apărând pentru noi înșine la fel de dedicați cum apărem atunci când alți oameni au nevoie de noi, sunt doar câteva dintre exemple.

De ce este important să fim conștienți de acest aspect?
Cu toții avem nevoie de conectare autentică cu alte ființe, să fim văzuți și ascultați cu atenție și empatie și cu toții avem nevoie să ne simțim în sigurantă. Este adevărat că ne recunoaștem nevoile fizice mai ușor decât pe cele emoționale. Această realitate nu reflectă faptul că unele sunt mai importante ca celelalte ci, pur și simplu, acesta este modul în care am fost crescuți. Fără a fi văzuți din interior spre exterior. Așa am crescut noi, așa au crescut părinții noștri și așa au crescut și părinții lor.
Un drum lung și dureros pe care nu trebuie să mai mergem de acum înainte.

De ce afirmații de dezvoltare?
De fapt, afirmațiile de dezvoltare sunt ceea ce am fi avut nevoie să auzim.
Încă de la prima formă a noastră în uterele mamelor noastre noi creștem. Instinctul nostru de supraviețuire este mai puternic ca mediul astfel că ne adaptăm permanent la ceea ce este ca să supraviețuim. Uneori avem norocul să trăim ca o floare într-o grădină îngrijită de un grădinar atent și iubitor, alteori ne simțim ca buruienile pe câmp, permanent în lupta chiar și pentru o rază de soare.
Indiferent cum ar fi fost atunci, una dintre cele mai frumoase părți ale vieții de adult este că putem deveni noi însine grădinarul de care avem nevoie pentru a înflori.

Cum facem acest lucru?
Atelierul este gândit ca o poveste. Așa cum noi ne naștem undeva și ajungem în altă parte și atelierul de lucru începe cu întrebări care îți vor lămuri cât mai bine aspecte uitate ale copilăriei tale sau moduri în care aceste trei nevoie ți-au fost validate sau încălcate. Vom explora momentul prezent prin întrebări care să te ghideze prin acțiune tale prezente, inconștiente sau nu, iar apoi vom reconfigura traseul oferindu-ne ceea ce am fi avut nevoie și ceea ce avem nevoie.
Acest atelier este o experiență pentru care ai nevoie să îti lași inima să se deschidă.

În atelierul de lucru cu cele trei nevoie de bază conectare (stimulare), recunoaștere, siguranță darul grupului este împărtășirea iar darul meu sunt afirmațiile de dezvoltare.

Vreau să particip: Te invit să citești cu atenție pagina unde vei fi direcționat pentru a te înscrie la evenimentul dorit.
Înscriere pentru evenimentul care are loc în Ploiești se face completând formularul din josul paginii.
Te rog să verifici mailul și să confirmi înscrierea pentru ca eu să o pot vedea ca pe o înscriere validă.
Detaliile de plată le vei primi prin e-mail după confirmare.

Link de înscriere: https://descultipriniarba.ro/atelier-de-dezvoltare-personala/

Cu blândețe,
Andreea.

🌱Susțin mamele să crească🌱

Shopping Cart