#4

Ai nevoie să auzi două voci ca să te menții sănătos la cap.

O voce se formează atunci când încă nu ai vocea ta. Este vocea celorlalți care începe să creeze ecou în tine. De cele mai multe ori în ea vei regăsi toate suntpreaobosita ale mamei tale, toți sunt de suntpreafurios ale tatălui tău, eștipreamultpentrunoi, nuștimexactcevrei, eștibătutîncap al profei de matematică, eștipreavisător, eștimaileneșcasorăta, toți de doamneajutăcutine și toate de puneburtapecarte și lasăcătetrimitcucaprele. Cenefacemcutine, eștiobraznicșitupeist, cebăiatbun, erușinos, sățifierușine.

Astfel ar putea suna prima ta voce și, pentru că este acolo de dinainte ca tu să știi că tu ești tu, ai putea crede că este vocea ta. Cu timpul, corpul tău se face mare și puternic dar vocea te face încă să te simți mic și neajutorat. Și-atunci tu ajungi să te întrebi De ce?

În acel moment simți că în tine începe să crească o altă vocea, la început timidă, tremurândă, nesigură. Dar “dece?” este o întrebare foarte bună iar vocea ta se întreabă din ce în ce mai mult.

Acum ai două voci: una care îti spune că nu poți, că nu e de nasul tău, cine te crezi, că nu te prea plac oamenii și că oricum n-ai să reușesti și mai ai o voce care îți spune: încearcă, urmează-ți visul, meriți iubire, ești demn de a fi iubit și că ești foarte important, cea mai importantă persoană din viață ta, că nu te poate place toată lumea dar câțiva chiar te plac și că poți să crești cât într-un an și că fiecare an poate însemna o viață.

Ai nevoie să auzi două voci ca să te menții sănătos la cap.

Shopping Cart