#8

*

Patruzeci de minute de mindful yoga înainte să beau cafeaua, înainte să iau copiii și după ceva apă călduță cu lămâie (ceva ce mi-am propus să mențin anul acesta). 

Poate părea o secvență complexă, o variație a mindful yoga, dacă ai încercat, dar să-mi pun mușchii așa în mișcare a fost ceea ce aveam nevoie și cred că mi se potrivește.

Las aici dacă vrei să încerci: 

Au urmat douăzeci de minute de respirație conștientă pentru că aveam o vagă senzația de greață și durere de cap. Nu știu dacă tu pățești la fel, dar eu le spun crize de fiere. Cam așa se manifestă. Nu iau pastile pentru că nu sunt bolnavă dar am înțeles că mi se întâmplă după o mare supărare. 

Cineva spunea că fierea e amară? 

Ai încercat vreodată să nu îți controlezi respirația? Da, da este un reflex dar

tocmai asta este și ideea. Cum ar fi să-ți dai seama că nici măcar asta nu lași să fie? Încearcă, nu controla, lasă

creierul mic să-și facă treaba. 

Tot ce faci tu e în plus.

*

Sunt fericită. Am avut parte de oameni. Dragi, iubiți, oameni. Singurătatea poate fi foarte dureroasă și este una dintre cele

mai răspândite surse de suferință la nivel mondial. Singur într-o mare de oameni. 

Dacă treci printr-o astfel de perioadă, eu sunt aici. Nu pe bani, nu pe datorie.

Sunt aici pentru că știu cum e. Doar o fază dar dacă nu primești suportul

de care ai avea nevoie, durerea nu dispare.

Discuție la cină:

Eu : -Mâine începe școala, dacă am locui într-o rulotă, într-un tur în jurul lumii, copiii ar face world schooling și noi n-am fi vorbit despre asta.

El: -La douăzeci de ani puteai face asta,

dar acum să strici copilăria copiilor..

Eu: -Crezi că aș strica ceva dacă ar vedea întreaga lume și crezi că mi-ar reproșa că nu i-am lăsat să meargă la cea mai apropiată școală?

El: -Da.

Eu: -Știi ceva, cred că ar putea reproșa, da, pentru că ei se vor desprinde și desprinderea oricât de blândă tot e dureroasă, și tot

vor găsi ceva. Iar la cum funcționează creierul în adolescență și ținând cont că încă nu pot pleca de acasă și întreține singuri, reproșul e cel mai la îndemână. Pentru că asta trebuie să se întâmple.  Asta dacă vom avea o relație sănătoasă. Dacă nu vor avea curaj să spună, iar eu sper să aibă. Altfel se bea,

se fumează dar nimeni nu discută nimic. Și asta-i nu-i bine. 

Unde dai și unde crapă.

*

Am notat trei momente: dimineață,

prânz și seară. 

Tu ce ai nota despre ziua de azi.

Shopping Cart