Dominarea emoției furie

Emoțiile sunt o parte foarte importantă din ființa noastră. Atât de importantă încât ne-am născut cu un creier emoțional 100% dezvoltat la naștere. Astfel, un bebeluș de câteva ore este capabil să resimtă toată paleta de emoții pe care o poate resimți și un adult. Fără emoții și semnalele lor nu am fi unde suntem astăzi ca specie. Asta este partea bună! Partea mai puțin bună este că nu ne plac întotdeauna. De fapt, nu ne place modul în care ele ne fac să ne simțim. Dar dacă le-am cunoaște, ne-am împrieteni cu ele, atunci am putea să le atribuim funcțiile lor naturale și nu povestea cere stă asociată în spate.

Am ieșit dintr-o sesiunea de coaching cu un trigger cât casa pentru că eu am înregistrat că acolo s-a încălcat ceva valoros pentru mine. (Nu spun că asta a fost intenția, nici că a fost părerea tuturor, ci că a fost un trigger pentru mine).

Asta a declanșat în corpul meu multă adrenalină, adică același neurotransmițători care pleacă spre mușchi în cazul emoției “frică” și declanșează cele trei răspunsuri posibile: fight, flight, freeze.

Cum crezi că am acționat?

1. am plecat la război să îmi apăr valorile scriind fără oprire toate argumentele care îmi veneau în cap

2. am fugit în sensul opus și am dat skip la tot cursul

3. Am rămas blocată într-o stare de nici nu mă puteam gândi la altceva; am alimentat emoția cu gânduri.

Poate că ai trecut și tu prin astfel de stări ce păreau singurele variante posibile? Dar..

Răspuns corect: Nici un răspuns nu este corect!

Ce am făcut, de fapt

– mi-am dat seama de povestea pe care mintea mea o spune (cea cu valoarea)

– mi-am dat seama că e adrenalină, deci o pot scoate din corp prin consum: am sărit cel puțin cinci minute pe loc până mușchii mei au început să se relaxeze (semn că adrenalina s-a dus)

– am făcut exercițiul Dominarea vulcanului – despre  care am scris săptămâna trecută și pe care l-am filmat ieri dar nu l-am postat pentru că nu am fost mulțumită de felul în care arăta filmarea. Ei, bine, s-a dovedit atât de util chiar în timpul crizei încât renunț la pretențiile legate de cum arată și îi dau share aici, pentru că este atât de valoros!

Instrucțiuni: Respiră profund de două ori, simți cum lava (furia ta) clocotește în abdomen, la a treia inspirație ridici mâinile și lava se ridică și ea, odată cu expirarea arunci brațele cu lavă cu tot și te apleci în față. Repetă de câte ori ai nevoie. Închei cu două respirații profunde, stând in picioare, cu palmele întreptate în jos.
Shopping Cart