36, azi

Pământ Aer Foc Apă

Sunt apă. Sunt apă mai mult decât pământ sau foc sau aer. Sunt apă mai mult decât ești tu pentru că am râuri de iubire în suflet și picături de venin (apă chioară) în canini.

Pentru că sunt apă sunt neliniștită, valurile nu mi se opresc niciodată. Dacă vei sta lângă mine mă vei auzi tot timpul iar dacă nu-ți place mai bine pleci, du-te la munte de ești de pământ sau aer, căci eu nu mă pot opri și dacă nu învăț să iubesc asta la mine, atunci nu am învățat nimic pe lumea asta. 

Oamenilor de pământ le spun: Vei fi dispus să mergi cu mine înainte și înapoi chiar dacă drumul ăsta nu te duce niciunde. Te despic, te pătrund, te ocolesc, îți las urme canioane întregi iar tu nu te superi pentru că îți plac picăturile mele care îți umezesc limba vara, îți oblojesc crăpăturile și îți dau sens făcându-te roditor.

Oamenilor de aer le spun: Noi doi împreună putem fi prea mult. O zi de plajă cu vânt puternic îți ridică părul în cap, îți bagă nisip în ochi și n-ar fi mirare să fac vreo otită. La schimb primim amândoi, la întâlnirea dintre aer și apă, spuma: trilioane de pelicule de apă pline de aer. 

Oamenilor de foc le spun: Sunt flux și reflux. Nu te supăra dacă te sting, dă vina pe Lună. Te iert și eu dacă nu ești dispus să mergi în adâncurile mele pentru că până și Soarele mă luminează tot până unde poate.

Vouă, celor de apă ca mine, le spun: Mă vei iubi și înțelege atât de mult pe cât te vei iubi și înțelege pe tine însuți.

Shopping Cart