Nu trebuie să renunți la timpul TĂU pentru a petrece timp ÎMPREUNĂ, dar tot va trebui să spui nu la ceva..

Dacă a avea relații bune, sănătoase, cu copiii tăi este o prioritate pentru tine, atunci e nevoie să conștientizezi că nu poți spune DA la tot ceea ce alții (sau chiar tu) îți spui că-i musai să faci. Dacă un obicei, fie el și satisfăcător, cum ar fi să ai chiuveta mereu goală sau toate șosetele împerecheate, îti ocupă timpul pe care tu ai putea să ți-l aloci ție sau pe care vrei să îl petreci cu familia ta, atunci spune-i NU.

Nu pot să fiu o mamă bună pentru doi sau trei copii mici, să am o relație adevărată cu mine însămi în care, în primul rând eu, să fiu atentă la nevoile mele și, în acelasi timp, să am casa lună, coșul de rufe gol, lenjeriile călcate.

Nu te sfii să adaugi și tu pe lista pe care tocmai am început-o. Numește-o lista “Dacă [îmi ocupă timpul cu familia mea], atunci îi spun Nu!” Simte-te liberă pui în paranteze oricare din top trei valori pe care le ai și pune lista pe frigider.

Îti amintesc ție, dar și mie, că valorile sunt acele lucruri pe care le practicăm și nu pe care le predicăm. Dacă nu te-ai mai gândit de mult la asta, cred că tocmai este foarte posibil să fi găsit sursa compulsivității și a frustrării tale. Uite aici un test al valorilor pe care poți să-l faci și tu.

Shopping Cart