Exercițiul II:Cultivă, împreună cu puiul tău, bucuria și starea de liniște.

Societatea, așa cum funcționează ea astăzi, este plină de propuneri. Unele dintre acestea ne ușurează viața, altele ne pun în dificultate.
Ce să consumăm la micul dejun, cu ce să ne îmbrăcăm la serviciu, unde și cum să ne petrecem serile. Luând atât de multe decizii zi de zi poate fi epuizant pentru familiile care încearcă să facă alegeri cât mai conștiente și care caută să argumenteze toate aceste decizii cu scopul de a educa și transmite un mod de viață sănătos copiilor.

Dacă ești părinte știi ce înseamnă o călătorie la supermarket împreună cu copilul, unde este musai să explici de ce nu poți cumpăra felie de lapte, unde citiți cel puțin cinci etichete împreună, și unde trebuie să ții piept nedumeririi lui “-Dacă nu sunt bune, de ce sunt pe raft, mami?!”

Sunt atât de multe lucruri pe care nu le putem controla în viața de zi cu zi încât riscăm să pierdem controlul a ceea ce putem face. În această negociere continuă (nu este nimic rău în negociere, doar că poate fi foarte epuizant și time consuming), ar fi bine să ne amintim să cultivăm și obiceiuri care să contrabalanseze tot efortul la care copiii noștri sunt martori.

“Obiceiul individual sau la nivel de familie de a antrena atenția și prezența conștientă aduce în climatul familiei o stare de calm, claritate mentala și concentrație.” (Walsh&Shapiro, 2006)

Pentru acest lucru am adunat cinci acitivăți simple, pe care le putem face împreună cu copiii noștri, care ne pot conecta la starea de liniște și bucurie care se află în interiorul nostru, dar suntem mult prea grăbiți sau suprastimulați ca să mai putem fi conștienți de ea. Copiii pot fi veseli în mod natural sau nu. Important este ca ei să poată folosi această energie în viața de zi cu zi.

A doua activitate din această serie:

Trimite gânduri bune în mod intenționat/ajută cu gândul.

A oferi fără a aștepta ceva în schimb înseamnă o noțiune elevată a iubirii. De asemenea, este și eliberatoare. Astfel, copilul dezvoltă conceptul de iubire.

Recomandare: un exercițiu benefic atunci când familia se confruntă cu un eveniment greu de dus (boală, deces).

Urmează instrucțiunile și vorbește cu copilul tău:

  1. Gândurile pozitive schimbă chimia corpului nostru în bine. Uneori, nu îi putem ajuta pe ceilalți cu o faptă, dar întotdeauna îi putem susține cu gândurile noastre bune.
  2. Poți face asta în orice situație: atunci când un prieten nu se simte bine.
  3. Închide ochii și găsește liniștea din corpul tău. Închipuie-ți că ești alături de prietenul tău și îi trimiți multă iubire. Dacă știi locul lui preferat, imaginează-ți că sunteți acolo, dacă nu, găsește tu un loc numai bun în care vă jucați și zâmbiți împreună.
  4. 4. Ține-l de mână, îmbrățișează-l. Simți liniștea din tine? Oferă-i și prietenului tău.
Shopping Cart