Exercițiul III: Cultivă, împreună cu puiul tău, bucuria și starea de liniște.

Pentru acest lucru am adunat cinci acitivăți simple, pe care le putem face împreună cu copiii noștri, care ne pot conecta la starea de liniște și bucurie care se află în interiorul nostru, dar suntem mult prea grăbiți sau suprastimulați ca să mai putem fi conștienți de ea. Copiii pot fi veseli în mod natural sau nu. Important este ca ei să poată folosi această energie în viața de zi cu zi.

“Obiceiul individual sau la nivel de familie de a antrena atenția și prezența conștientă aduce în climatul familiei o stare de calm, claritate mentala și concentrație.” (Walsh&Shapiro, 2006)

A treia activitate din această serie:

Spatele nostru cristalizează blocajele cauzate de emoții. Pentru a ne regăsi starea de calm este necesar să ne conectăm la corpul nostru fizic. Reglează postura și masează-ți spatele cu acest exercițiu simplu:

Așează-te pe spate și adu genunchii către piept.

Apoi prinde cu palmele partea exterioară a tălpilor, lăsând genunchii să cadă în lateral, apropiind cât mai mult tălpile de piept.

Balansează cât mai lent, masând spatele.

Când simți că spatele tău îți multumește, ridică-te ușor și rămâi în șezut cu picioarele încrucișate timp de 1 minut.

Inspiră adânc, expiră lent.

Repetă de două ori.

Recomandare: Nu ezita să faci acest exercițiu cu copilul tău ori de câte ori îti amintești și aveți un covor prin preajmă. Starea de calm se cultivă mult mai bine când nu suntem deja suprastimulati. Nu există limită de vârstă din moment ce copiii ne pot imita ( și chiar o fac) de foarte devreme.

Pentru a vedea această practică exemplificată într-un clip video te invit pe profilul meu de Instagram: descultipriniarba

Cu blândețe, Andreea. ~ navighează de la reacție la răspuns conștient prin tehnici de mindfulness și mișcare conștientă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart