Exercițiul V: Cultivă, împreună cu puiul tău, bucuria și starea de liniște.

Pentru acest lucru am adunat cinci acitivăți simple, pe care le putem face împreună cu copiii noștri, care ne pot conecta la starea de liniște și bucurie care se află în interiorul nostru, dar suntem mult prea grăbiți sau suprastimulați ca să mai putem fi conștienți de ea. Copiii pot fi veseli în mod natural sau nu. Important este ca ei să poată folosi această energie în viața de zi cu zi.

“Obiceiul individual sau la nivel de familie de a antrena atenția și prezența conștientă aduce în climatul familiei o stare de calm, claritate mentala și concentrație.” (Walsh&Shapiro, 2006)

A cincea activitate din această serie: “Meditația grăunței”

1.Stai așezat împreună cu copilul tău cu spatele drept și picioarele încrucișate.

2. Ghidează-l prin cuvinte cum să își imagineze că este un grăunte mic, o sămânță. Încurajează-l să își imagineze că soarele îl luminează, urmat de o ploaia care îl udă, în timp ce faci pentru tine același lucru. Imaginți-vă lumina și apa care vă hrănesc și cum grăuntele mic de la început începe să crească. Cu fiecare respirație deveniți tot mai puternici.

3. Inspirați profund și expirați cu ușurință pentru o vreme, cu fiecare respirație vă înălțați cu o tulpină din ce în ce mai puternică către cer.

4. Atunci când simțiți că ați primit lumina și căldura soarelui, energia ploii, așa cum aveați nevoie, reveniți în momentul prezent mișcându-vă ușor, cu toată prospețimea pe care ați dobândit-o.

Recomandare: Nu ezita să faci acest exercițiu cu copilul tău ori de câte ori îți amintești și aveți puțin timp liber. Starea de calm se cultivă mult mai bine când nu suntem deja suprastimulati. Nu există limită de vârstă din moment ce copiii ne pot imita ( și chiar o fac) de foarte devreme.

Pentru a vedea această practică exemplificată într-un clip video te invit pe profilul meu de Instagram: descultipriniarba

Aici închei seria de cinci activități pentru părinți și copii. Dacă ai incercat și ți-au folosit te invit să îmi spui. Iar dacă nu, la fel, să vedem cum putem aduce aceste activități mai aproape de tine.

Cu blândețe, Andreea. ~ navighează de la reacție la răspuns conștient prin tehnici de mindfulness și mișcare conștientă.

Shopping Cart